La Xarxa de Centres Culturals programa fins a 130 propostes

Enguany és la 16a temporada de la programació De Prop on hi haurà propostes variades per a tots els públics i de qualitat a preus assequibles

Sant Cugat acollirà de febrer a juny la 16a temporada de la programació De Prop de la Xarxa de Centres Culturals. Des de teatre i dansa, fins a exposicions, passant per la música, audiovisuals, públic familiar, conferències i art visual. Per aquesta temporada s'ha estructurat la programació en funció d'aquests àmbits, i es repartiran pels diferents espais escènics de la Xarxa de Centres Culturals. 

Els centres que formen part de la Xarxa són la Casa Aymat, el Casal Torreblanca, el Xalet negre i els centres dels districtes, entre d'altres.

La programació

Teatre i dansa 

El Teatre de Mira-sol serà l'espai per a les 18 propostes escèniques, on hi haurà cabuda dels espectacles de companyies professionals i també companyies santcugatenques. 

Enguany sis companyies locals ompliran l'escenari gràcies a la programació De Prop. Entre els espectacles que es podran veure hi ha "You say tomato", "La Rambla de les Floristes" una proposta de Mira-Sol teatre, o "Les dones sàvies" de Molière, entre d'altres. 

Una de les novetats és el cicle Altre Teatre que es farà els divendres de maig a La Floresta, organitzat per Senglar Cultural. Pel que fa a la dansa, la xarxa participa en el Dia Internacional de la Dansa amb la "Sinestesia" de la companyia Skulls.

Música 

La música serà una altra de les protagonistes d'aquesta temporada. S'hi ha programat 33 concerts, dels quals, el gruix principal es podran veure a la sala annexa del Casal Torreblanca i a la Cafeta Gastronòmica de la xarxa. El cicle "La Pua en Directe" proposa quatre espectacles d'estils diferents, i el cicle de música al Mut oferirà concerts de petit format co-organitzats per Jazzenviu.

Per aquesta temporada també s'ha programat el concert de dos músics de l'escena catalana: Carles Belda i Sanjosex amb la seva proposta "Cantu't", actualitzant cançons i músiques tradicionals dels nostres avis.

Finalment també hi haurà els concrets a l'aire lliure als Jardins del Monestir amb un pícnic amb música balcànica i una nit de funk al Casino de La Floresta.

Audiovisuals

Al Casal Torreblanca acollirà el segon dimecres de cada mes un documental de l'entitat Paral·lel 40, una de les propostes més consolidada de la programació De Prop.

Públic Familiar 

Pel que fa al públic familiar hi ha sis propostes diferents, des d'espectacles teatrals que formen part de la programació OFF del Teatre Auditori, com titelles o un matí d'animació el dia de Sant Jordi.

Conferències

Una altra de les ofertes ja consolidada de la programació De Prop són les conferències, en aquesta ocasió són 29 propostes dividides en dues temàtiques. Les organitzades per l'Associació Cultural Sant Cugat, sobre filosofia, història i naturalesa humana. L'altra novetat és el cicle organitzat per l'Associació Astronòmica Sant Cugat – Valldoreix sobre el "Cosmos i vida". En aquest cas se celebraran al Museu.

Art visual i exposicions 

Finalment també s'han programat 7 exposicions, que es repartiran entre el Centre d'Art Maristany, com la que ja es pot veure de "Carles Taché. Compromís amb la contemporaneïtat", o d'altres com "big bang data" del CCCB, o "La ciutat" un projecte que ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de l'escola Avenç. Al claustre del Monestir i a la Casa de Cultura s'hi podrà veure "Marigot", un artista que va viure a la Floresta i que va morir el 2015.

La programació completa es pot consultar al web.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem