La Xesca reivindica un cop més l'okupació d'espais per a l'ús col·lectiu

Una trentena de persones s'han manifestat coincidint amb l'inici del judici per l'ocupació de l'edifici de l'avinguda de Cerdanyola

Els membres de La Xesca, el col·lectiu que okupava el passat mes d'agost l'edifici de l'avinguda de Cerdanyola per convertir-lo en un espai autogestionat per al barri, s'han manifestat aquest 3 d'abril a Sant Cugat del Vallès per reivindicar l'okupació de l'espai. Ho feien coincidint amb l'inici del judici per aquest cas aquest mateix dilluns, que s'ha celebrat als jutjats de Rubí.

Un judici que han intentat posposar, com ha destacat Patricia Gotarda, membre del Casal, però davant la negativa, "esperarem que hi hagi la sentència, tot i que sabem que la llei està feta per protegir a qui li interessa i, per tant, no esperem guanyar-lo".

La concentració ha començat a la plaça d'Octavià. FOTO: Artur Ribera

La concentració ha aplegat una trentena de persones a la plaça d'Octavià on s'ha llegit un manifest en què criticaven el procés judicial iniciat per al seu desallotjament, a més de l'actitud del Banc Sabadell, propietari de l'immoble, i la posició presa per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Un acte "convocat per remarcar que, malgrat que ens facin un judici, nosaltres continuarem, i per remarcar que no és un projecte d'un grup de persones, sinó que és un espai comú i, per tant, de manera col·lectiva, defensarem aquest casal", ha destacat Gotarda.

La manifestació ha acabat amb una assemblea a les portes de l'Ajuntament FOTO: Artur Ribera

En acabar les seves paraules, els manifestants han fet una enganxada de cartells a les portes de l'oficina del Banc Sabadell a la plaça d'Octavià i han iniciat un recorregut reivindicant l'ús dels espais per a l'interès col·lectiu que els ha portat fins a l'Ajuntament. Un cop a la plaça de la Vila, s'ha tornat a fer lectura del manifest, i s'ha enganxat la pancarta que obria la manifestació a la façana de l'edifici consistorial. Als seus peus, han celebrat una assemblea per decidir les passes a seguir a partir d'ara.

En l'acte s'ha lamentat la posició del Banc Sabadell i l'Ajuntament FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem