L'Aplec Jove mostra el seu suport al casal okupat La Xesca

"La Xesca ha demostrat quina és l'única manera d'aconseguir un espai jove autogestionat al poble"

L'Aplec Jove de Sant Cugat ha mostrat el seu suport a La Xesca i ha assenyalat que l'okupació "és l'única manera d'aconseguir un espai jove autogestionat al poble". La Xesca és un casal jove autogestionat, ubicat en un edifici okupat des de l'estiu passat a l'avinguda de Cerdanyola, que desenvolupa activitats regularment.

L'Aplec Jove ha lamentat en un comunicat que després de dos anys de converses i negociacions amb l'Ajuntament, "no s'ha obtingut cap mena de resposta" i "això denota la falta d'interès que hi ha a Sant Cugat per a crear espais on el jovent pugui desenvolupar les seves idees de forma autònoma".

"Després de tot això, La Xesca ha demostrat quina és l'única manera d'aconseguir un espai jove autogestionat al poble i, l'Ajuntament, quina és la seva voluntat política vers aquest tipus d'espais", afegeix l'entitat juvenil. Per tal de visibilitzar el seu suport al casal okupat, l'Aplec ha organitzat una jornada d'activitats aquest dissabte, dia 1 d'abril. "Quan els joves tenen l'oportunitat d'autogestionar-se, poden crear projectes i poden donar vida a espais morts", finalitza.

Un grup de joves santcugatencs va ocupar a l'agost de 2016 un immoble abandonat a l'avinguda de Cerdanyola, gestionat per Solvia. Una acció molt criticada per l'equip de govern, que va alertar de perills estructurals a l'edifici, cosa negada des del col·lectiu de joves. Tot i això, des de llavors La Xesca ha desenvolupat la seva activitat amb normalitat i, actualment, passa per ser l'únic casal jove del nucli de Sant Cugat. Aquest 3 d'abril comença el judici contra La Xesca per l'okupació de l'any passat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem