La Xesca surt al carrer per assenyalar "l'especulació del Banc Sabadell"

La Xesca és un Casal de Joves autogestionat que va ocupar un edifici abandonat a l'avinguda de Cerdanyola

Membres del Casal de Joves La Xesca han sortit al carrer aquest dijous, dia 11 de maig, per reivindicar el projecte i mostrar el seu rebuig a la sentència judicial que els obliga a desallotjar el local que van okupar a l'avinguda de Cerdanyola. Patrícia Gotarda, membre de l'entitat, ha explicat que estan pendents de rebre la data del desallotjament, però temen que sigui pròxima.

Els joves s'han mobilitzat davant l'oficina del Banc de Sabadell a la plaça d'Octavià, ja que és l'entitat propietària de l'habitatge que van ocupar els joves per fer el Casal de Joves i qui va presentar denúncia als jutjats. Allà han desplegat una pancarta on es podia llegir: "Contra l'especulació del Banc Sabadell. Okupem l'absurd". "Són els grans poders que desnonen a la gent i d'ells no esperem res més que el que estan fent". ha lamentat Gotarda.

La concentració anava dirigida també al govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, a qui Patrícia Gotarda ha demanat que "afronti el debat polític" i la "manca d'espais a la ciutat", una qüestió "reivindicada per moltes més entitats". La protesta ha aplegat una vintena de persones s'ha desenvolupat amb normalitat, amb la presència d'una desena d'agents de policia, entre Policia Local i Mossos d'Esquadra.

Una concentració que també ha servit per denunciar una vegada més "l'especulació immobiliària i el model de ciutat". La Xesca ha reivindicat la seva tasca al barri del Monestir-Sant Francesec, com a dinamitzadora del col·lectiu jove amb trobades i activitats de tot tipus, i ha assegurat que no es mouran. Gotarda ha avançat que, quan els arribi la data del desallotjament, valoraran quines actuacions prendre i si acatar l'ordre o no.

Un grup de joves va ocupar a l'agost del 2016 un edifici abandonat de l'avinguda de Cerdanyola amb l'objectiu de crear un Casal de Joves autogestionat, davant la "manca d'espais" que ofereix l'Ajuntament. De fet, és l'únic casal de joves de Sant Cugat, més enllà dels districtes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem