La Xesca es concentra en contra del seu judici

A l'agost de 2016, un grup de joves va okupar un habitatge abandonat de l'avinguda de Cerdanyola per crear el casal popular La Xesca

Aquest dilluns, dia 3 d'abril, arriba el judici contra el casal popular de La Xesca per la seva okupació d'un habitatge abandonat a l'avinguda de Cerdanyola de Sant Cugat el passat mes d'agost i que van convertir en un casal jove autogestionat. Davant d'aquesta situació, La Xesca ha convocat una concentració aquest mateix dilluns a la plaça d'Octavià a partir de les set de la tarda.

Una concentració per "reivindicar el projecte" del casal jove La Xesca i tornar a posar damunt la taula la denúncia de manca d'espais autogestionats pel jovent de Sant Cugat.

A l'edifici okupat on es va instal·lar La Xesca, a l'avinguda de Cerdanyola, es pot veure una pancarta de grans dimensions amb el següent missatge: "La Xesca es queda al barri. Okupem l'absurd".

En context

El 27 d'agost de 2016, un grup de joves va okupar l'espai amb la voluntat d'oferir un casal autogestionat pels santcugatencs i allà van crear La Xesca ja fa més de sis mesos.

Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell i gestora de l'immoble, va denunciar els fets als jutjats. "Malgrat l'okupació sigui il·legal, davant d'un sistema absurd com aquest és més que legítima, i que un projecte que ha arrelat no el podran aturar amb judicis", destacava el col·lectiu jove en un comunicat, que afegia: "L'autogestió, les ganes, les idees... el món nou que estem construint no es pot desallotjar".

La Xesca aprofita l'ocasió per tornar a denunciar "la problemàtica evident de la manca d'espais" que hi ha a Sant Cugat i acusa l'equip de govern de voler "boicotejar" el seu projecte de casal popular. L'entitat destaca els més de sis mesos d'activitats de tot tipus realitzades que haurien estat "impensables de fer" en un altre espai de la ciutat.

"Perquè La Xesca hem posat un edifici al servei de la gent", afegeix el comunicat, que acaba amb el seu lema: "Perquè és absurd que hi hagi edificis buits i projectes sense espai, okuparem l'absurd tants cops com calgui". Amb tot, la Xesca ha organitzat una assemblea oberta pel 31 de març per debatre sobre el futur del projecte.

Cal recordar que després de l'okupació a l'agost del 2016, l'Ajuntament va assegurar que no permetria la realització de cap activitat pública perquè l'estructura de l'edifici no complia les mesures de seguretat necessàries i suposava un perill, fet que des de La Xesca van negar. De fet, s'han desenvolupat moltes activitats des de llavors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem