CCOO proposa a Salut que s'assegui a parlar amb totes les parts implicades de l'HGC

Comissions Obreres ha respost al conseller de Salut, Toni Comín, sobre la seva proposta de comprar l'HGC i que aquest entrés a formar part de la xarxa sanitària pública

Jaume Gabarró, secretari general de la Federació de Sanitat de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha demanat al conseller de Salut, Toni Comín, que s'assegui amb totes les parts implicades del sector sanitari i del territori del Vallès per parlar sobre la situació de l'Hospital General, després que Comín fes públic, divendres 21 d'octubre, la seva intenció de comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) i que aquest entrés a formar part del sistema sanitari públic.

Gabarró ha remarcat que des de "CCOO estem en defensa de la sanitat pública i que l'activitat pública es faci en centres públics. Mai signarem xecs en blanc a la conselleria". Pel que fa a la possible sortida de l'HGC, planificada per al 31 de desembre i la nova proposta de Comín, Gabarró ha senyalat que "aquesta situació està generant molta incertesa i malestar als treballadors i treballadores del centre, que també compartim nosaltres des del sindicat. Per què, si l'activitat s'acaba el 31 de desembre, quina activitat acabarà, on es traslladarà, a quants treballadors afectarà?"

Gabarró ha insistit en el fet que "l'única manera d'aclarir tot aquest tema és que ens asseiem totes les bandes afectades. L'empresa, la conselleria, els representants dels treballadors, els alcaldes dels territoris". D'altra banda el secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO, ha assegurat que quan la proposta que hagi de ser, estigui en ferm i es detalli tot el que comportarà assistencialment i els llocs de treball, CCOO dirà la seva opinió. 

Per la seva banda, Enrique Rodríguez, secretari general de la Unió Intercomarcal del Vallès Occidental i la Catalunya Central de CCOO de Catalunya ha remarcat la necessitat de parlar i tenir totes les parts del territori en compte a l'hora de prendre cap decisió. Rodríguez explica que les màximes de CCOO "és defensar els llocs de treball i l'atenció sanitària a la ciutadania del Vallès Occidental". A més, Rodríguez, considera que "aquest tema s'està gestionant més pels mitjans de comunicació que internament, que és el que hauria de ser".

D'altra banda, Enrique Rodríguez ha destacat que el que veu difícil és canviar "la manera de fer dels últims 25 anys a Catalunya en què el model es de sanitat concertada, no ho canviarem en 15 dies.  Ens agrada la gestió pública, però això no vol dir que ens hagim de carregar el que ja funciona".

Finalment de l'acusació que el sindicat de l'UGT va fer a CCOO de no tenir-los en compte en les negociacions, tan Gabarró com Rodríguez han coincidit en dir que "des del Comitè d'Empresa s'està fent tot el que es pot".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem