Mireia Ingla: "En quatre anys assolirem els 100.000 habitants"

El futur barri de Ca n'Ametller suposarà la construcció d'uns 4.000 habitatges a Sant Cugat

Sant Cugat superarà els 100.000 habitants en els pròxims quatre anys. Així ho va assenyalar l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la tradicional trobada d'Any Nou amb els periodistes. "Més que parlar fins on creixerem, hem de parlar de com volem créixer", va destacar.

Per l'alcaldessa, l'objectiu és que "el creixement no impliqui que hi hagi gent que es vegi forçada a marxar" pel preu de l'habitatge. "Constatem la realitat que aquesta ciutat expulsa persones", emfatitzava. Actualment, Sant Cugat té 95.725 habitants i és la ciutat catalana que més ha crescut des del 1980, quan hi havia 30.000 santcugatencs.

Més info: Sant Cugat supera els 95.000 habitants

"La qüestió no és el valor absolut final, sinó que el creixement sigui planificat. Que els serveis i equipaments estiguin garantits i que els percentatges de protecció oficial arribin al 50%. La ciutat ha crescut d'una manera determinada per la gent que se l'ha pogut pagar", va recalcar el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro.

Més info: Només el 15% de la població santcugatenca ha nascut a Sant Cugat

El barri de Ca n'Ametller

Com va passar als anys 90 amb Coll Favà i Parc Central i a partir dels 2000 amb Volpelleres i Can Mates, el futur creixement de Sant Cugat es concentrarà especialment al nou barri de Ca n'Ametller. "Sant Cugat creixerà fins que doni de si", ha explicat Mireia Ingla, destacant que l'important és com s'intervé en aquest augment "perquè no impliqui que la gent hagi de marxar de la ciutat".

Més info: Sant Cugat comença a dibuixar el nou barri de Ca n'Ametller

"El disseny del barri de Ca n'Ametller és el paradigma de quina ciutat volem: barris cohesionts, que es mogui a l'entorn de les infraestructures, que posi per davant el transport públic i que aposti per la sostenibilitat i la ciutat saludable", ha resumit. I amb l'habitatge públic com un dels pilars. A Ca n'Ametller es preu la construcció de 4.000 habitatges, la meitat dels quals han de ser assequibles.

Tot i que encara s'ha de dibuixar, el govern municipal ha explicat les línies mestres de com vol que sigui el nou barri i que passa per la barreja dels habitatges amb serveis, equipaments públics i activitat econòmica amb comerços. "La ciutat dels 15 minuts" és el concepte que ho resumeix, on els veïns puguin fer qualsevol gestió o tràmit (d'anar a comprar a visitar el metge o l'escola) amb un desplaçament a peu en quinze minuts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem