Mossos d'Esquadra reconeix un increment de robatoris a Valldoreix i li dona prioritat

El cos de Mossos d'Esquadra ha detectat un increment de robatoris a Valldoreix en les últimes setmanes i hi destina recursos "com mai abans"

El cos de Mossos d'Esquadra reconeix que hi ha un increment de robatoris a Valldoreix durant les últimes setmanes, tot i assegurar que encara no tenen xifres concretes. Des de Mossos apunten que la zona ha esdevingut una prioritat i hi destinen una sèrie de recursos "com mai abans s'havien vist a Valldoreix", segons s'assegura des del cos policial.

Més presència policial

A més, aquest dispositiu especial per l'increment de robatoris a Valldoreix es fa amb coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i per la zona hi patrullen diferents cotxes i agents, tant uniformats com de paisà, amb l'objectiu de capgirar la tendència i reduir el nombre d'aquesta mena de delictes. En aquest sentit, Mossos explica que són "optimistes" i creuen que poden tancar el 2018 amb menys robatoris que els que hi va haver l'any 2017 a Valldoreix.

De fet, els veïns i veïnes de la zona asseguren que perceben més presència policial en els últims dies. Tot i això, la problemàtica és candent i els casos que hi ha hagut últimament els generen por, inseguretat i impotència. A més, assenyalen que el principal problema és que quan hi ha una detenció, el lladre surt en llibertat al cap de poc temps.

Més info: Por i indignació a Valldoreix pels robatoris

En aquest aspecte, des del cos policial expliquen que en el que portem de 2018 ja hi ha hagut més detencions (37) que les que va haver en tot l'any 2017 (20), per casos produïts a Sant Cugat. A més, asseguren que també ha crescut el nombre d'entrades a presó de les persones detingudes respecte a l'any anterior.

Dificultats de la tasca policial

D'altra banda, Mossos d'Esquadra assenyala que, tot i incrementar notablement els recursos per aturar aquests delictes a Valldoreix, el barri compta amb una "orografia complicada, que dificulta les tasques policials". Segons el cos, el fet que Valldoreix compti amb 100 km lineals de carrers i estigui situat entre bosc, facilita l'escapatòria i l'amagatall als lladres i fa més complexa la feina de la policia.

Un altre dels problemes afegits, segons s'explica des de Mossos, és el fet que les famílies que pateixen un robatori no ho denuncien a l'instant, i s'esperen a parlar amb l'asseguradora per veure quins objectes els falten, etc. Aquest fet, segons el cos, fa que sigui complicat posar una xifra concreta de nombre de robatoris, ja que es calcula per mesos, i una família que ha estat robada en un mes concret, potser denuncia en el mes següent.

Mossos afirma que els robatoris han disminuït a Sant Cugat

Mossos d'Esquadra assegura que aquesta tendència creixent es produeix, només, a Valldoreix, i que a la resta de zones de Sant Cugat s'ha capgirat la tendència i s'espera acabar el 2018 amb menys robatoris que els que va haver-hi durant l'any passat. De totes maneres, el cos explica que fins que no acabi l'any no hi haurà xifres concretes sobre aquests delictes al municipi. El que sí que asseguren és que s'ha "trencat la dinàmica i ara hi ha menys robatoris".

De totes maneres, les explicacions de Mossos d'Esquadra contrasten amb les xifres del Ministeri de l'Interior, que diuen que els robatoris han augmentat, en lloc de disminuir.

Més info: Els robatoris a domicilis augmenten a Sant Cugat: 474 durant el 2018

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem