Els robatoris a domicilis augmenten a Sant Cugat: 474 durant el 2018

Els robatoris a domicilis han augmentat més d'un 100% des del 2013 a Sant Cugat del Vallès

Els robatoris a Sant Cugat del Vallès han augmentat durant els primers nou mesos de l'any 2018. Entre gener i setembre, s'han registrat 474 robatoris amb força a habitatges de Sant Cugat, segons dades del Balanç de Criminalitat del Ministeri d'Interior. Són gairebé dos robatoris al dia en domicilis. En el mateix període de 2017, se'n van produir 432, un 10% menys que enguany.

La comparativa amb el 2013 posa de manifest un increment de robatoris a domicilis molt més important, ja que s'ha passat de 223 a 476. En cinc anys, aquest tipus de delicte ha augmentat un 113%. Una situació que preocupa als cossos de seguretat de Sant Cugat, com han posat de manifest, i també a representants polítics del municipi. 

Més info: Els robatoris a domicilis de Sant Cugat continuen augmentant: més de 660 el 2017

“El primer objectiu ha de ser revertir els robatoris”, va dir el nou cap del Mossos de Sant Cugat, Manel Rodríguez, aquest estiu. “Els robatoris són un problema”, va reconèixer la presidenta accidental de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada. Mossos i Policia Local també han posat en marxa en els últims mesos un operatiu conjunt de patrullatge preventiu per robatoris, així com el desplegament de l'helicòpter que sobrevola la ciutat en determinades estones. Durant el 2018, s'han detingut més d'una trentena de persones relaciones amb robatoris a domicilis. Tot i això, els delictes han augmentat.

Aquestes dades converteixen Sant Cugat en un dels municipis de tot l'estat amb una proporció més elevada de robatoris. De fet, multiplica per dos i per tres els delictes d'aquest tipus que es produeixen a ciutats veïns com Cerdanyola i Rubí i també superen als de ciutats molt més grans de la comarca com Sabadell o Terrassa.

Més de 3.000 infraccions penals

Durant els primers nous mesos de 2018 s'han produït 3.258 infraccions penals a Sant Cugat, mentre que en el mateix període de 2017 se'n van comptabilitzar 3.101. Entre aquests, es van registrar tres agressions sexuals amb penetració i nou delictes més contra la llibertat i la intimitat sexual.

Més enllà dels robatoris a domicilis, també destaquen els 777 furts, els 104 robatoris amb violència i intimidació, les 61 sustraccions de vehicles o el centenar de delictes greus i menys greus de lesions. No es va registrar cap homicidi ni segrest.

Dades delictes Sant Cugat
Més informació
 
Comentaris

Destaquem