El Ple Municipal ratifica la dissolució del Consorci de La Unió Santcugatenca

La dissolució del Consorci era el pas necessari perquè La Unió Santcugatenca entrés al nou equipament, i per la signatura d'una nova relació entre Ajuntament i entitat

El Ple Municipal ha ratificat en la sessió ordinària del mes de juliol, celebrada el dilluns, 19, la dissolució del Consorci entre l'Ajuntament i La Unió Santcugatenca, després de mesos de negociacions entre administració i entitat. "Reconduir la situació no ha estat fàcil. Malgrat la complexitat de la situació, s'ha treballat per mantenir el futur de l'entitat", ha dit la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona.

Més info: La Unió i l'Ajuntament acorden iniciar la dissolució del consorci

Negociar una nova relació

Cal destacar que la dissolució del Consorci era el pas previ necessari perquè La Unió Santcugatenca pogués començar a fer ús del nou equipament, que estava acabat, a falta de detalls, des de ja fa un temps. Amb la dissolució del consorci, que lligava amb caire administratiu i legal el consistori i l'entitat, ara caldrà elaborar una altra mena de relació burocràtica, que passa per una divisió horitzontal de la propietat de l'equipament. "És voluntat del Govern mantenir viva l'activitat de l'entitat facilitant els espais que siguin necessaris a la mateixa", ha dit Madrona.

Tot i que encara cal acabar de determinar els percentatges que correspondran a l'Ajuntament i a La Unió Santcugatenca, ja hi ha un preacord establert.L'entitat disposaria de la titularitat d'un 26% de l'espai (el bar, les sales polivalents, els despatxos, les sales de cos i les sales de reunions); mentre que l'Ajuntament, amb un 69% de la propietat, seria titular de la Sala Clavé, el teatre, els rebedors i els camerinos. D'altra banda, l'accés a la Sala Clavé seria de titularitat compartida. "Cal que trenbllem plegats perquè aquest procés sigui el més ràpid possible", ha destacat el regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Declaració de la Junta de Portaveus

La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració de suport a la dissolució del consorci: "La Junta de Portaveus declara el suport a aquesta entitat centenària, possibilitant sempre el desenvolupament de les seves activitats en el sí del nou equipament de la ciutat i vetllar pels compromisos presos en el moment de la dissolució del Consorci i la consegüent relació entre ambdues parts pel bé de la ciutat".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem