Els pressupostos participatius i la Mirada estrenen el Consell de Barri de Volpelleres

El barri més jove de Sant Cugat s'ha dotat per primera vegada d'un consell propi, que engloba també els barris de La Guinardera, Can Sant Joan, Can Barata, Galliners, Roquetes i Sant Domènec Oest

Volpelleres ja ha estrenat oficialment el seu Consell de Barri. Després que el govern municipal decidís dotar d'un consell propi Volpelleres per "reconèixer la identitat pròpia i el dinamisme del barri més jove de Sant Cugat", aquest dimecres, 22 de maig, s'ha celebrat la primera sessió d'aquest òrgan de participació territorial. L'estat d'execució dels pressupostos participatius i de l'Escola La Mirada han estat algunes de les temàtiques que s'han posat sobre la taula durant el Consell de Barri, que ha estat presidit pel tinent d'alcalde Jordi Puigneró en substitució de Carles Brugarolas, que es troba de baixa. L'alcalde, Josep Maria Vallès, també hi ha assistit. 

La situació de La Mirada 

Arran d'una pregunta d'un veí del barri, Vallès ha posat al dia a la trentena d'assistents en quin punt es troba la construcció de La Mirada. L'alcalde ha recordat que sobre el projecte de construir el centre al bosc encara hi ha dos processos judicials i que per això el consistori ha optat per explorar altres vies.

Més info: Sant Cugat vol que la Generalitat assumeixi la construcció de La Mirada

Més info: La Mirada, pendent de l'informe de mercaderies perilloses de Protecció Civil

Una de les alternatives és tornar a la ubicació inicial, que en el seu moment es va descartar per un informe desfavorable de Protecció Civil per la proximitat a les vies del tren. El govern, però, va demanar-los que tornessin a revisar si seria viable construir-hi allà l'escola. Vallès ha explicat, però, que fa dos mesos van rebre un informe d'ADIF en què l'entitat apunta que "passen molts trens i en poden passar molts més", un fet que "fa difícil que es pugui recuperar aquesta ubicació". Tot i això, l'Ajuntament encara no ha rebut l'informe definitiu de Protecció Civil. 

Davant d'aquesta situació, el govern municipal valora iniciar el projecte a la Guinardera per "avançar feina". Aquesta ubicació, quan l'Ajuntament va donar a conèixer que l'estava explorant, va rebre l'oposició de l'Associació de Veïns de Volpelleres perquè està situada "fora" del barri, crea "problemes de mobilitat" i no facilita la "dinamització del barri". L'alcalde també ha dit durant el Consell de Barri que la proposta de construir La Mirada a l'avinguda de la Clota està "pràcticament descartada". 

Procés participatiu de camins escolars

Per altra banda, durant el consell s'ha detallat de l'estat del procés participatiu per identificar els itineraris que s'utilitzen per anar als centres i els aspectes que caldria millorar. Durant el procés de treball dels camins escolars del centre, prop de 1.500 famílies han contestat l'enquesta d'hàbits de mobilitat per anar i tornar dels centres. A més, els alumnes i les famílies han dibuixat els itineraris des de casa seva fins a l'escola. 

Pel que fa a la pacificació dels entorns escolars, a Volpelleres s'actuarà a l'avinguda de Can Bellet, amb dos passos de vianant elevats i un radar pedagògic i coixins berlinesos a l'altura del passeig de la Mare de la Font. 

Estat d'altres projectes de barri

El Consell de Barri de Volpelleres també ha servit per explicar als veïns l'estat d'altres projectes, com el carril bici de la carretera de Rubí, el pas sota l'autopista de l'AP-7, la passarel·la de vianants també a l'autopista a Can Sant Joan i les obres d'estabilització de la masia de Can Canyameres. 

Les demandes veïnals 

Durant el torn obert, els veïns han mostrat la seva preocupació per diverses problemàtiques del barri. La neteja de les escombraries, l'ús del camp de futbol de Volpelleres com a pàrquing els caps de setmana i la necessitat de disposar de més punts de llum per celebrar activitats han estat algunes de les qüestions comentades durant la sessió. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem