Què fas tu per no ser masclista?

El dia 25 de novembre se celebra el Dia Internanacional contra la Violència Masclista

Què fas tu per no ser masclista? Amb aquesta pregunta és presenta el concurs de Twitter Piula contra la violència masclista, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i que enguany arriba a la quarta edició. Aquest certament s’emmarca en la campanya de sensibilització que es promou pel 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. Des d’ara i fins aquella data els joves d’entre 14 i 30 anys poden participar al concurs a través de les xarxes socials.

La campanya Piula contra la violència masclista té l'objectiu de sensibilitzar contra aquesta xacra al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu, fer visible la importància de les relacions igualitàries, així com fer difusió de les activitats que es realitzen al Vallès Occidental entorn el Dia Internacional contra la Violència Masclista. A més servirà per fer més difusió dels recursos existents com ara el telèfon 24h de l’Institut Català de les Dones (900 900 120).

El concurs Piula contra la violència masclista està dirigit a joves de 14 a 30 anys que visquin o estudiïn al Vallès Occidental. Cal redactar una frase que respongui a la pregunta 'Què fas tu per no ser masclista?' i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser original, inèdita i no ha de tenir abreviatures. Es pot participar a través de la pàgina web del Consell Comarcal omplint un formulari.

En la passada edició, es van redactar 664 frases de les quals 286 van entrar a concurs. També es van realitzar 30 tallers a 11 instituts i 1 punt d’informació juvenil de 12 municipis de la comarca, que van arribar a 767 joves. Els tallers aborden qüestions com la construcció d'estereotips de gènere que genera violència masclista, les implicacions de la desigualtat en les relacions de parella, o els mites de l'amor romàntic entre d’altres qüestions. Cal destacar que en aquest tallers és van fer onze consultes sobre violència (nou persones van fer consulta sobre identificar conductes i dos nois es van identificar que tenen actituds de control i gelosia cap a les seves parelles).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem