Sant Cugat estrena l'institut més gran de Catalunya

Tot i que encara falta ultimar l'espai de la biblioteca i el pavelló, les aules i els accessos ja estan enllestits pel seu funcionament

Els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària Leonardo da Vinci iniciaran el nou curs ja en el nou edifici, després d'anys en els que l'Ajuntament havia demanat un nou equipament al Departament d'Ensenyament que, finalment, s'ha enllestit per a l'inici del curs 2018-2019. Així, els prop de 1.000 alumnes que estudien en aquest institut estrenaran les noves instal·lacions el divendres 14 de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar. El nou institut és el més gran de Catalunya. A banda de gaudir d'un equipament completament nou, segons apunta l'Ajuntament els alumnes tindran més facilitat de comunicació i mobilitat, ja que el nou edifici està situat molt a prop de l'estació d'FGC de Volpelleres, mentre que l'antic era a la zona de la carretera de Rubí.

El nou institut Leonardo da Vinci compta amb 6.800 metres quadrats, repartits en 24 aules d'ESO i 6 de batxillerat, a més dels equipaments comuns, com ara la biblioteca -que encara falta ultimar i estarà acabada del tot a finals de setembre- o el pavelló, que també cal acabar d'enllestir. Els cicles formatius es mantindran a l'antic edifici del Leonardo Da Vinci.

El nou equipament està dissenyat amb tècniques de sostenibilitat i eficiència, des de la composició dels edificis fins als materials utilitzats, com els sistemes d’aprofitament d’aigües pluvials, aigües grises o plaques solars. Pel que fa la seva integració en l’entorn del bosc de Volpelleres, el projecte preveu la plantació de:

  • 8 unitats de Roure,(Quercus Robur)
  • 12 unitats d’alzina,(Quercus Ilex)
  • 2 unitats de Pi Pinyer,(Pinus Pinea)
  • 11 unitats de Koelreuteria paniculata
  • 9 unitats de Sofora,(Sophora Japonica Pyramidalis)
  • 9 unitats de Alber,(Populus alba bollena)
  • Trasplantament d’11 unitats de pi pinyer.

Les obres van iniciar fa poc més d'un any, l'abril del 2017 i han tingut un cost de 7,5 milions d'euros.

El Pavelló

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat obliga a qualsevol institut a tenir un gimnàs propi o, en el seu defecte, associat. Des de l'Ajuntament es va proposar la idea de fer un pavelló poliesportiu, enlloc d'un gimnàs. Finalment es va arribar a l'acord que la diferència pressupostària entre un gimnàs i un pavelló la pagaria l'Ajuntament, que ha hagut de posar 850.000 euros. De totes maneres, amb aquest equipament, a banda d'utilitzar-se per a l'institut, es dotarà les entitats esportives del municipi de més espais per entrenar i competir. De fet, un cop es col·loqui el parquet i s'enllesteixi l'equipament (a finals de setembre), la UESC i el QBasket.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem