Comencen les obres del nou Leonardo da Vinci, que obrirà el 2018-19

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i la Consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruix, han col·locat la primera pedra aquest divendres, 7 d'abril

El nou IES Leonardo da Vinci obrirà les seves portes el curs 2018-19. Un nou centre que acollirà fins a 1.100 alumnes i comptarà amb 6 línies d'ESO i 3 de batxillerat.

La primera pedra del futur equipament l'han col·locat aquest divendres, 7 d'abril, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en un acte que ha comptat amb diverses personalitats del món educatiu local i territorial.

El nou centre s'ubicarà al carrer Alfons d'Aragó, just davant de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Volpelleres i inclourà un pavelló esportiu que en hores no lectives podran fer servir les entitats esportives locals. Un pavelló que arriba d'un acord entre el Consistori i la Generalitat i que tindrà una dimensió de 1.175 metres 2. El cost d'aquesta obra, de 850.000 euros l'ha assumit l'Ajuntament.

L'alcaldessa Mercè Conesa, s'ha mostrat contenta que arribés aquest dia. I és que el projecte de la construcció del nou Leonardo da Vinci es remunta al 2008. Per això mateix, Conesa ha volgut agrair a la comunitat educativa "el compromís de la ciutat amb el dret a l'educació pública de qualitat. Amb aquest nou institut farem possible que aquest dret sigui real".

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha volgut destacar que "malgrat que la construcció d'aquest nou centre suposi una gran inversió de temps, esforços, econòmic... el més important no és l'edifici, sinó el que passa a dins. Amb aquest nou institut podrem donar resposta a un projecte educatiu. A més, aquest nou centre permetrà que els alumnes treballin amb els avenços que hi ha ara i així podran arribar al màxim de les seves capacitats".

L'obra tindrà un cost de 7,5 milions d'euros.

Què passarà amb el Leonardo da Vinci actual?

Conesa i Ruiz col·locant la premsa del dia, entre altres, dins de la primera pedra FOTO:Localpres

Un cop s'hagi obert el nou centre educatiu, l'actual Leonardo da Vinci, que compta amb 722 alumnes matriculats i imparteix 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat, continuarà oferint cicles formatius.
 

En aquest cas, el director del centre, Fernando Anglada, ha demanat a les autoritats que no s'oblidin de l'edifici que dona servei educatiu tant a Sant Cugat com a Rubí i a Cerdanyola.
 

En resposta a aquesta demanda, Conesa ha recordat que "no ens podem oblidar de l'altre edifici, perquè seguirà donant servei a la ciutat i ens posarem les piles per a poder-lo adequar. Des de l'Ajuntament serem els primers compromesos i, si hem d'avançar finançament per a garantir un sistema educatiu de qualitat a la nostra ciutat, ens comprometrem a fer-ho".

Conflicte per la tala d'arbres

Alguns dels membres del col·lectiu Volpelleres Viu, que han mostrat la seva preocupació per la tala d'arbres que s'ha fet en el terreny on s'ubicarà el nou centre, han fet acte de presència durant la col·locació de la primera pedra. El col·lectiu i l'Ajuntament es reuniran la setmana vinent.
 

D'altra banda, des del Consistori han detallat que s'han hagut de talar 120 arbres. D'aquests, un cop estigui construït el nou centre, se'n replantaran 52 a l'entorn.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem