Sant Cugat nomenarà Joan Tortosa Fill Predilecte

L'acte tindrà lloc dilluns, 24 de juliol, a la sala de plens de l'Ajuntament

Sant Cugat tindrà un nou Fill Predilecte a partir d'aquest dilluns, 24 de juliol. L'artista Joan Tortosa serà nomenat Fill Predilecte en un acte a les 19.00 h del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament.

Nascut el 15 de gener del 1929 a Sant Cugat, Joan Tortosa és artista de formació. Destaca per haver fet diverses exposicions en sales reconegudes de diverses ciutats. Pel que fa a Sant Cugat, Tortosa és conegut per la seva col·lecció feta l'any 1996 'Claustre 144', en què va pintar els 144 capitells del Claustre del Monestir. A més, altres de les seves exposicions reconegudes al municipi són la de l'any 1991 'Masies i ermites' i la del 2001 'Collserola íntim'.

Tortosa també ha estat involucrat en el món del teatre i el disseny, però l'artista santcugatenc destaca, també, per haver realitzat obres teatrals de petit format, com l'adaptació que va fer l'any 1993 de 'Les espardenyes de cal Roc', estrenada en la inauguració del Teatre Auditori de Sant Cugat dins l'espectacle 'Històries de Sant Cugat'. 

Imatge de Tortosa en una exposició seva FOTO: Amanda Bernal 

L'any 1985 Joan Tortosa va escriure cròniques diàries per a l'Ajuntament de Sant Cugat, més un anuari d'activitats socials i lúdiques de Sant Cugat. 

Tortosa compta amb 8 llibres editats, entre els quals hi ha les 'Cròniques de Sant Cugat', 'Masies i ermites de Sant Cugat', 'Festa de Tardor. Sant Cugat del Vallès, 1976-1994', 'Pas a pas, 3 itineraris per Sant Cugat' i 'El claustre de Sant Cugat del Vallès. Més enllà de les formes'. 

Durant la seva trajectòria, Tortosa també ha tingut relació amb el món de la premsa. Va col·laborar amb 'El correo catalán', 'Tele exprés', 'Avui', 'Tele/estel', Oriflama' i amb el Diari de Sant Cugat i el TOT Sant Cugat i Ràdio Sant Cugat. 

L'any 2002 va rebre el guardó de santcugatenc de l'any i l'especial de l'Ajuntament en reconeixement a tota una trajectòria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem