Sant Cugat, segona ciutat catalana on més es recicla

Els santcugatencs reciclen el 44,4% de tots els residus que generen

(A sota, gràfics amb totes les xifres) Sant Cugat és la segona ciutat catalana on més residus es reciclen de tot Catalunya. Així es desprèn de les dades publicades per l'Idescat i analitzades pel TOT, que posen de manifest que només a Girona es recicla un percentatge més alt de deixalles. Concretament, els santcugatencs reciclen el 44,4% dels residus que generen, una xifra superior a la mitjana catalana (38,9%) i a la vallesana (35,9%).

Cada santcugatenc genera 1,08 quilograms de deixalles al dia, una xifra de generació de residus que també està per sota de la mitjana del país (1,35) i la mitjana de la comarca (1,09). Això vol dir que en el 2015 es van produir a Sant Cugat 34.619 tones de residus, sense comptar els residus industrials. De tots aquests, se'n van reciclar 15.359.

El 2000 la recollida no selectiva suposava la pràctica totalitat dels residus que es generaven a Sant Cugat i el reciclatge era anecdòtic. El 2004 va ser l'any que més residus es van produir al municipi, amb més de 50.000 tones. Des de llavors, la xifra ha anat baixant, sobretot a partir del 2008, coincindint amb la crisi econòmica. Des del 2008, els quilograms de residus generats per cada santcugatenc gairebé s'ha reduit a la meitat. A més, cada vegada es recicla una part més important dels residus generats, acostant-se cada vegada més al 50%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem