Sant Cugat tanca el carrer de Can Solà per evitar el 'botellón'

La mesura s'aplica des d'aquest divendres, 30 de setembre, per minimitzar els problemes de brutícia i sorolls

Els divendres i dissabtes a la nit, el carrer de Can Solà estarà tancat al pas de vehicles des d'aquest 30 de setembre. Una mesura que l'Ajuntament de Sant Cugat, juntament amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, han pres per evitar el fenomen del botellón.

El dispositiu s'ha posat en marxa aquest 30 de setembre. Com ha explicat Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, ha explicat que "per la gran quantitat de persones que s'acumulen aquí, era el moment de fer-ho. Hem provat diferents accions, i hem cregut que aquest dispositiu conjunt entre Policia Local i Mossos s'havia d'aplicar".

Igualment, Paraira ha recordat que està prohibit consumir alcohol a la via pública, i que, segons l'ordenança municipal, es penalitza en 375 euros. "Amb aquest dispositiu de control volem evitar que es produeixi aquest fenomen, nociu per la salut de les persones, i que genera molèsties als empresaris de la zona i a les persones que vénen a gaudir d'un oci nocturn tranquil", ha aclarit.

"Farem el que estigui a les nostres mans per evitar-ho", ha sentenciat.

La problemàtica

El dispositiu s'ha posat en funcionament aquest 30 de setembre  FOTO: Haidy Blanch

El fenom "botellón" a Sant Cugat és un conflicte obert entre veïns i practicants d'aquesta modalitat d'oci nocturn. Des del 2012, Can Solà és un dels punts més conflictius de la ciutat, reunint centenars de joves que gaudeixen d'aquesta manera de l'espai públic.

Veïns del barri Sant Francesc-Monestir posaven en marxa recentment una nova campanya per tal de reclamar una solució als problemes d'incivisme que es generen amb el botellón i l'oci nocturn.

Sota el lema "Botellón? No, gràcies volem dormir", els veïns han distribuït un cartell per les xarxes socials i l'han penjat en diversos punts del barri amb l'objectiu de "que la gent del barri vegi que tenim la voluntat de reclamar la solució a aquesta situació i que se sumin", tal com explica el veí Andreu Sierro.

Nou model d'oci

L'auge de la nit santcugatenca està coincidint amb el declivi de la Zona Hermètica de Sabadell, un entorn que aplegava milers de joves en la quarantena de locals que va arribar a tenir. "Era la capital de l'oci nocturn de la província", explica Joaquim Boadas, secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, que apunta que la "gent s'ha repartit per més poblacions" i que no hi ha hagut cap trasllat massiu. Tot i això, afirma que Sant Cugat és un dels municipis de l'entorn que ha expermimentat un creixement més gran en aquest sentit i que està absorvint part del públic que abans optava per la Zona Hermètica.

Tot plegat ha canviat el panorama de la nit santcugatenca, cosa que està generant alguns problemes que van des de botellons massius, episodis de delinqüència o restes de festes pels carrers en forma de botelles o vòmits. Els veïns de l'entorn asseguren patir aquest creixement i avisen que la situació és "cada vegada més complicada".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem