Sant Cugat, un municipi al qual la Loteria de Nadal ha somrigut tres vegades

La Loteria de Nadal se celebra a tot l'estat des del 1812

Amb el Nadal arriba una de les tradicions més marcades a tot l'estat, la Loteria de Nadal. Una cita que se celebra des de l'any 1812.

Durant aquests 204 anys de sorteig, que anualment se celebra el 22 de desembre, la Loteria de Nadal ha somrigut tres vegades a Sant Cugat, però mai amb el primer premi.

La primera vegada que va tocar va ser l'any 1953. La ferreteria de la família Griful, situada a les voltes del carrer Major, va ser l'encarregada de vendre els dècims. El número premiat amb el tercer premi de la loteria va ser el 25.833. Els afortunats, van guanyar 8.750 pessetes per cada duro (cinc pessetes) jugades.

Van haver de passar més de 50 anys perquè els nens de Sant Ildefons de Madrid, els encarregats de cantar els números cada any, tornessin a pronunciar un número que s'havia venut a Sant Cugat.

L'any 2004, la sort tornava a Sant Cugat. Per primera vegada en la seva història, l'administració número 1, al carrer de Valldoreix, havia venut el segon premi. Eren les 10:19 h del matí quan els nens de Sant Ildefons pronunciaven el número 45.564. Els 10 dècims s'havien venut al municipi, fet que deixaven un total de 960.000 euros.  

L'any 2014, a les 11.15 del matí, sortia un dels cinquens premis. El 74.012, un premi dotat amb 6.000 euros cada dècim i que la sort havia volgut que es repartís en diversos municipis de l'estat. L'administració número 1 de Sant Cugat, ja situada al carrer dels Pous, venia 20 sèries d'aquest número, el que va representar 1,2 milions d'euros. Tots els dècims venuts des d'aquesta administració es van vendre a finestreta.

Moltes són les poblacions agraciades durant aquests 200 anys de sorteig. N'hi ha com Madrid, que és el lloc on més vegades ha tocat el primer premi, 78 en total. O també n'hi ha com Tarragona, que encara no ha tocat mai. El primer premi ha tocat en 47 ocasions a Barcelona ciutat.

Pel que fa a les terminacions dels números agraciats amb el primer premi, cal destacar que el 5 ha estat un dels que més sort ha tingut. I és que en total, al llarg d'aquests anys, en més de 32 ocasions, el número premiat amb el primer premi ha acabat en 5. Per contra, l'1 i el 2 no donen gaire bona sort, tal com demostren les estadístiques. En total aquests números han estat les terminacions dels primers premis en 8 i 13 ocasions, respectivament. 

Potser serà aquest dijous 22 de desembre del 2016 quan la loteria tornarà a somriure a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem