El Sindicat de Llogateres titlla d'electoralista arxivar ara les denúncies del desnonament

Interior ha arxivat 84 de les 89 denúncies interposades pel desnonament del carrer Indústria de Sant Cugat, del qual el Sindicat responsabilitza ERC

84 de les 89 denúncies interposades pels Mossos d'Esquadra pel desnonament del carrer de la Indústria del juny de 2022 han estat arxivades per la Conselleria d'Interior, la qual cosa el Sindicat de Llogateres titllen "d'electoralista" per part d'ERC, a qui responsabilitzen de la repressió.

Més info: Desallotgen un habitatge del centre de Sant Cugat

Més info: El Sindicat de Llogateres culpa ERC de les multes pel desnonament del carrer Indústria

Així ho han expressat en una roda de premsa aquest dimecres, 24 de juny, davant l'edifici on van desnonar la família Castellví, en què han celebrat que gairebé totes les denúncies hagin estat desestimades "gràcies a la pressió del Sindicat i de la gent que lluita per l'habitatge" i han criticat que ERC en tregui pit perquè "són còmplices del volum desproporcionat de multes que es van posar", expressant que l'arxivament ara de les denúncies "demostra que quan es vol sí que hi ha marge de maniobra política". Amb aquest "treure pit", el Sindicat fa referència a missatges com el de l'alcaldessa i candidata d'ERC, Mireia Ingla, a les xarxes socials del dilluns 22, felicitant la feina del departament d'Interior.

"ERC només va quedar bé de cara la galeria amb la membre del govern identificada, però va ignorar la resta de persones sancionades", critiquen també des del Sindicat, referint-se a la tinenta d'alcalde de la CUP Lourdes Llorente, una de les tres persones encara encausades pels fets del juny passat, quan van ser 45 les persones que van intentar impedir el desnonament. Les cinc denúncies restants són la sanció administrativa per desobediència a Llorente i dues per desobediència i faltes de respecte a agents de l'autoritat per a dues activistes.

Més info: Multen a la tinenta d'alcalde Lourdes Llorente (CUP) per desobediència en un desnonament

En la roda de premsa, el Sindicat ha volgut reivindicar també que "parar desnonaments no és cap delicte" i que el del carrer de la Indústria va ser "un dels desnonaments més violents que hem viscut els darrers anys, amb cops de porra, força de braços i entorpiment de la feina de la premsa". El Sindicat també ha explicat que el dilluns 22 es va reunir amb ERC tal com havia promès el partit, però que el context ha canviat ara amb l'anunci de l'arxivament de causes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem