contingut promocionat
 
FGC

 

Vall de Núria, un paradís natural impressionant i sostenible

Vall de Núria es posiciona com un destí que defensa i representa el turisme ecològic

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha sigut sempre un referent en la cura de l'entorn i segueix una política mediambiental molt centrada a treballar per la preservació, conservació, millora i respecte del medi, a més de millorar la qualitat de l'aire.

Seguint aquesta política mediambiental, Vall de Núria, segueix tots els criteris per respectar i conservar el medi ambient i el territori. L’estació de muntanya d’FGC és un clar exemple d’una gestió responsable amb l’entorn natural. L'estació del Ripollès defensa una estratègia que fomenta la preservació, conservació, millora i respecte de la naturalesa i el patrimoni. L'estació aplica diferents mesures com ara la conversió a energies netes i renovables (energia geotèrmica i aerotèrmica), la substitució de vehicles de carburació per uns d’elèctrics, l’impuls de l’eficiència energètica amb la il·luminació amb tecnologia LED i l’aposta per deixar de fer ús dels plàstics, entre d'altres.

Cal destacar que Vall de Núria compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, en la categoria de Respectuós amb el medi ambient. Aquest distintiu és una etiqueta ecològica que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a aquells establiments hotelers que segueixen uns requisits fixats de qualitat ambiental.

Energia geotèrmica a l'edifici de Sant Josep

Vall de Núria s'ha definit sempre per ser un destí compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient. Un clar exemple és el seu hotel, ubicat a l'edifici de Sant Josep, i que va ser remodelat l'any 2011. Seguint la política mediambiental i les bases establertes amb la certificació ISO 14001 del complex de Vall de Núria es va dissenyar l'edifici amb criteris de màxima qualificació d'eficiència energètica, que assegura el major estalvi i optimització energètica de totes les instal·lacions.

Les solucions tècniques adoptades en el projecte van consistir, entre d'altres, en la utilització de l'energia geotèrmica (energia que redueix sensiblement les emissions de CO₂ i implica entre un 60% i 70% d'estalvi respecte el sistema de gasoil). A més, la restauració de l'edifici es va portar a terme conservant-ne l'exterior i integrant-lo totalment en l'entorn natural. L'estació va guanyar el premi GreenBuilding de sostenibilitat de la UE per aquest edifici innovador.

 

Nova destinació de referència en ecoturisme

En la seva línia estratègica, Vall de Núria es posiciona com una destinació que defensa i representa el turisme ecològic: un turisme en què el principal objectiu és el respecte vers el medi ambient. Des de fa temps, engega tota mena d’activitats turístiques, esportives i culturals enfocades en pràctiques que cuiden, preserven i tenen cura de la naturalesa, el territori, el patrimoni i la cultura del Pirineu català.

Amb tot, l’estació del Ripollès és conscient de la importància de mantenir i conservar el benestar de les poblacions locals limítrofes, ja que hi juguen un paper molt important. De fet, Vall de Núria treballa dia a dia per minimitzar els impactes negatius que pugui generar l’activitat turística, sempre posant en primer terme el medi ambient i el territori; per construir coneixement sobre l’impacte de la contaminació i els residus; així com per brindar experiències positives, tant en els usuaris i visitants com en els habitants de les poblacions veïnes. L’ecoturisme és, en definitiva, una alternativa viable en el desenvolupament sostenible de Vall de Núria, però també de tot el seu entorn.

 

No deixis de visitar Vall de Núria!

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem