Valldoreix vol fer front a "l'ocupació il·legal d'immobles" de manera urgent

Ciutadans i CiU-Actuem aproven una moció per prendre noves mesures de prevenció i resposta immediata a l'ocupació

L'EMD de Valldoreix agilitzarà, en cas que "s'escaigui", les llicències d'obres i d'enderroc o de declaració de ruïna de cases ocupades o susceptibles de ser-ho. És una de les actuacions acordades per Ciutadans i CiU-Actuem per "prendre noves mesures urgents per tal d'acabar amb la presència de grups d'okupes incívics".

La moció va ser presentada conjuntament pels dos partits durant la Junta de Veïns de Valldoreix del 31 de març, i va rebre el vot en contra i crítiques d'ERC-MES i CUP-PC.

"A Valldoreix hi ha diferents casos de persones que estan ocupant il·legalment immobles buits", exposa el document aprovat, que afegeix que "està causant en alguns casos greus problemes de seguretat amb els veïns dels entorns".

La moció fa referència a "sorolls, males olors, baralles, gossos perillosos sense control, amenaces a veïns" i exposa la "voluntat de l'EMD de fer complir les ordenances i no admetre actituds incíviques". Així, Valldoreix actualitzarà el cens d'immobles ocupats i definirà actuacions de conscienciació als propietaris per prevenir ocupacions.

Finalment, l'EMD col·laborarà amb la mesa permanent de coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per tal de detectar i prevenir l'actuació de grups que ocupen il·legalment immobles.

"Una ciutat excloent"

El vocal de la CUP, Ferran Margineda, va assegurar que amb mocions com aquesta Valldoreix "expulsa persones sense recursos i fa fora una part dels veïns". Margineda va recordar que la vila té "un dels preus de lloguer més elevats" i que aquestes mesures "perpetren una ciutat excloent i dormitori". "La moció incompleix el dret a l'habitatge", va rematar.

Des d'ERC, Noël Climent va lamentar que s'intenti associar "problemes de convivència amb un col·lectiu que ha passat sempre desapercebut a Valldoreix". El vocal republicà va reclamar que "abans d'aprovar mocions com aquestes, es mirin alternatives d'habitatge", i va posar com a exemple la masoveria urbana, que no s'ha impulsat.

Susanna Casta, de Ciutadans, va reclamar que "s'ha de complir la llei", i va posar com a exemple que alguns okupes no paguen la llum o altres serveis. A més, va explicar que un grup de gossos de persones okupes s'han llançat sobre el seu en més d'una ocasió.

"Persones amb antecedents"

Cases okupades a Valldoreix, al barri de Can Montmany, que ha denunciat Puig FOTO: Bernat Bella

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, va defensar la necessitat d'actuar i la moció presentada i va posar l'exemple d'uns habitatges al barri de Can Montmany. "Són set cases okupades per 37 persones, gent de tota Europa i alguns amb antecedents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem