Part de l'oposició titlla de "racista i classista" la moció per controlar l'okupació

Els Grups de Convergència, Ciutadans i PP han aprovat una moció per tal de crear una unitat específica de la Policia Local destinada a vigilar "l'ocupació il·legal"

El Ple ha aprovat aquest dilluns, 15 de febrer, una moció per crear una unitat específica de la Policia Local per tal de vigilar i controlar l'okupació a la ciutat, tal com va avançar el TOT. . El text afirma que a la ciutat "hi ha alguns casos d'ocupació que estan causant problemes de convivència i de seguretat" i insta a l'Ajuntament a prendre mesures "urgents per tal d'acabar amb la presència de grups d'ocupes incívics a la nostra ciutat".



Aquest text ha despertat les crítiques de part de l'oposició (CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC) que ha votat en contra de la moció que han titllat de "racista i classista".

Des de la CUP-PC, la portaveu, Núria Gibert, ha estat dura amb el text del qual ha dit que generalitza i no parla de casos concrets. "Ens sembla de mal gust, No estem d'acord en cap de les premisses del text. La moció criminalitza la pobresa. Ens sembla greu i practiquen el darwinisme social".

En la mateixa línia s'ha expressat el regidor d'ERC-MES Èric Gòmez. "No en compartim l'esperit ideològic. Abans de garantir el dret a la propietat privada, hem de garantir el dret a l'habitatge. la ciutat no té un problema d'ocupació"

Ramon Gutiérrez d'iCV-EUiA ha expressat també el seu desacord amb la moció que ha dit que era "lamentable".  És racisme i classisme una moció que parla de no permetre la presència d'un grup a la ciutat. Nosaltres apostem per la mediació".

De la seva banda el portaveu del PSC, Pere Soler, ha dit que la moció intenta "criminalitzar un col·lectiu". "Creiem que el tema no és tan greu i que el problema s'hauria de solucionar d'una altra manera".

Les fotos del ple.

En defensa de la moció

La moció ha estat proposada pels grups de Convergència, Ciutadans i PP, arran de la iniciativa del PP a la qual s'hi va sumar el grup de l'equip de govern aportant esmenes. La proposta després que uns veïns de Can Trabal assitien al Consell de Barri per denunciar l'actitud "hostil" d'uns okupes.



D'aquesta manera, des del grup de Convergència, Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis Urbans, ha defensat la moció. "No estem a favor de l'ocupació. La moció planteja un problema. Els nostres veïns han de saber que estem al seu costat". Hi ha recordat que la Policia Local ja té una funció de mediadora en els conflictes de convivència entre veïns.

Des de Ciutadans, el portaveu Aldo Ciprian ha volgut destacar que "s'ha de posar remei a l'ocupació però no des de la criminalització". Ciprian ha dit també que s'ha de donar resposta a la necessitat que hi hagi més habitatges amb creació d'habitatge social, entre altres.

El portaveu del PP Alvaro Benejam ha explicat que a Sant Cugat hi ha més de 50 cases ocupades denunciades pels seus propietaris. "Això és un problema global de la ciutat no afecta només als propietaris, sinó als veïns de les cases ocupades, on els ocupes són gent incívica i provoquen problemes", ha explicat .

Més informació
 
Comentaris

Destaquem