Sant Cugat crearà una unitat específica de la Policia Local per vigilar l'okupació

La portaveu de Convergència i tinent d'alcalde de Serveis Urbans ha quantificat en 53 les cases que hi ha okupades al municipi

Convergència, Ciutadans i el PP aprovaran una moció, al ple de dilluns 15 de febrer, per prevenir l'okupació de cases al municipi. Entre altres, el text inclou la creació d'una unitat específica de la Policia Local de Sant Cugat destinada a "la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d'ocupació". Aquesta moció neix arran d'una proposta del PP després que veïns de Can Trabal denunciessin l'actitud "hostil" d'okupes en una casa en aquest barri.



La tinent d'alcalde de Serveis Urbans i portaveu de Convergència, Cristina Paraira, ha explicat la posició del grup municipal durant una roda de premsa. Paraira ha dit que no es vol criminalitzar el col·lectiu i que es pretén vetllar per la convivència entre els veïns, i també pel benestar de les famílies que okupen cases, ja que moltes vegades l'ens està format per menors.


La moció posa de manifest que a Sant Cugat "hi ha casos d'ocupació que estan causant problemes de convivència i seguretat". A més, el text diu que hi ha necessitat d'aprovar "mesures urgents per tal d'acabar amb la presència de grups d'ocupes incívics la nostra ciutat". Entre elles, la moció diu que s'ha d'actualitzar el cens de cases susceptibles de ser okupades i les okupades al municipi, Paraira ha quantificat en 53 els habitatges que hi ha okupats al municipi. Com a mesures la moció també preveu "reforçar els serveis d'inspecció als immobles ocupats il·legalment".



Els tres grups proposants de la moció sumen 15 vots, per tant la moció prosperarà. Ara, faltarà veure el posicionament dilluns dels altres grups, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem