Veïns de Can Mates denuncien l'excés de festes al parc

Afirmen que cada cap de setmana una trentena de grups passen el dia a la zona, on no hi ha ni lavabos

Veïns de la comunitat de veïns de Ramon Llull número 14 de Sant Cugat han presentat diverses queixes a l'Ajuntament de Sant Cugat per les molèsties ocasionades pels usuaris de la zona lúdica del Parc Turó de Can Mates.

Segons afirmen, els dissabtes i diumenges que fa bon temps, la zona "s'està convertint en un lloc on tothom, no només de Sant Cugat, sinó de l'àrea metropolitana, s'ho ha pres com a zona per fer festes d'aniversaris". "Venen amb taules, cadires, globus, i fins i tot, algun cop, amb megafonia", detalla Ferran Blanco, veí de la zona. "El problema és que hi ha una quantitat de gent terrible que passa allí el dia, i no hi ha ni lavabos, per exemple", explica.

"Està bé que sigui un lloc per jugar, però ve gent de tot arreu, i queda fet un fàstic", lamenta, afirmant que "amb la gent que hi passa, hi ha una brigada sencera de neteja que es dedica sols a aquest parc".

"A l'Ajuntament se n'hi ha anat de les mans; no és un parc preparat per rebre tanta gent", lamenta. "Al principi, no hi havia ni normes. Ara sí, hi han posat uns cartells amb la normativa, però si no hi ha vigilància, la gent fa el que vol, i la policia sols ve si truquem els veïns per alguna cosa en concret", detalla.

La comunitat de veïns ha fet arribar aquestes queixes a l'Ajuntament de Sant Cugat. "Ens diuen que ja hi han posat normes, però no és la solució. Als veïns d'allà se'ns va dir que era una zona residencial, sense locals comercials, i ara tenim la problemàtica de les festes. Segur que uns baixos comercials serien menys problemàtics", lamenta.

Des de l'Ajuntament es confirma l'existència d'aquestes normes, però s'apunta que no es prohibiran les festes, tot i que es controla la zona.

"El que proposem", diu Blanco, "és que on acaba Can Mates, passats tots els edificis, hi ha una zona buida que es podria condicionar. Es podria traslladar, però en condicions, amb els serveis pertinents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem