Veïns de la Floresta, farts per l'ocupació de la residència de Verge de Montserrat

A l'estiu més d'una quinzena de persones s'instal·len a l'antiga residència de la gent gran de l'avinguda Verge de Montserrat

Veïns de la Floresta estan recollint signatures per denunciar l'ocupació de l'antiga residència de la gent gran de l'avinguda Verge de Montserrat per les molèsties i problemes que genera en el veïnat. Un dels impulsors és José Antonio Marina, que lliurarà les signatures a l'Ajuntament de Sant Cugat conjuntament amb una carta on posen de manifest el "malestar" que pateixen per les condicions de "manca de seguretat i salubritat" del complex. Música, crits, brutícia i, fins i tot, alguna violació de domicili són algunes de les denúncies exposades pels veïns al TOT. Per tot, demanen actuacions al Consistori, en cas que els propietaris no se'n facin càrrec.

El complex, que compta amb dos blocs i desenes d'habitacions i sales, està ocupat des de fa més de tres anys. El nombre de persones que hi viu va variant depenent de l'època de l'any: a l'estiu s'hi poden acumular més d'una quinzena de persones i durant l'hivern en són menys de deu. És precisament a l'estiu on, segons els veïns, es produeixen més molèsties. A la casa hi viu gent de la Floresta tot i que, sobretot a l'estiu, arriben persones d'altres punts, incloent-hi països com Itàlia o França. Al novembre del 2015, es va desallotjar la casa amb una ordre judicial. "El dia següent van tornar a entrar a viure", apunta Marina.

"Al principi hi havia ocupes però no em semblava malament. Estem just al costat i ni ens n'adonàvem. La convivència era bona i no hi havia cap problema", destaca Marina. Tot i això, amb el pas del temps, la situació va empitjorar. "El problema és que venen individus conflictius de tant en tan i generen molts problemes de convivència".

La rotació dels habitants és el que genera aquesta situació, ja que acostumen a ser les persones que només hi passen temporades els que generen més molèsties. "Hi ha nois que són normals i no generen cap tipus de problema", recalca el veí. De fet, els mateixos habitants han convidat, en alguna ocasió, a marxar a algun dels ocupants.

"Sempre hi hagut ocupes a la Floresta i si hi ha respecte entre els veïns, no hi ha cap problema", remata. Però no és aquest cas, segons detalla.

Música, festes i crits

El complex compta amb dos blocs FOTO: Bernat Bella

"Durant l'estiu això és una festa contínua. Venen amics i fan festes, hi ha molt soroll, música... A la nit sembla un arbre de Nadal per tota la il·luminació que hi ha", apunta Marina, que denuncia que aquest fet provoca que molts veïns tinguin problemes per dormir. Una situació que genera més problemes, com el que explica el veí: "Una neboda nostra no vol venir quan es fa fosc perquè no vol sortir a l'exterior, té por. Un dia es van començar a trencar vidres i des de llavors està espantada". Les festes fins a altes hores de la matinada són habituals en els mesos de calor.

"La gent ja s'està afartant de la presència d'aquests ocupes, si no es fa alguna solució, hi haurà més problemes", alerta José Antonio Marina, que afegeix: "Els veïns veuen que cada vegada l'ambient es va escalfant i es va fent una pilota que acabarà explotant. Sobretot en èpoques d'estiu". De fet, ja hi ha hagut alguna picabaralla entre algun veí i algun dels habitants de la residència, sense que anés més enllà.

Un altre aspecte que ha generat malestar entre els veïns era l'acumulació de brutícia i deixalles; situació que expliquen que ha millorat una mica darrerament. Així, en el jardí de la residència hi havia piles de brossa. A més, durant una època també hi havia dos burros, cosa que augmentava les olors.

Conflictes

A l'estiu és quan més gent hi ha vivint i més molèsties es generen pels veïns FOTO: Bernat Bella

Més enllà de totes aquestes molèsties, José Antonio Marina denuncia que alguns dels habitants de la residència han entrat a casa seva sense permís en més d'una ocasió. Aquest mateix estiu, el seu fill estava dormint quan va sentir uns sorolls al jardí. Va sortir i va veure tres dels ocupes banyant-se a la seva piscina, que van marxar en veure i sentir el fill. En una altra ocasió, alguns dels ocupes van rebentar-li una porta d'una de les habitacions que hi ha al jardí de la casa de Marina.

Un dels habitants que va viure durant un temps a la residència també va generar problemes amb dos gossos seus. Segons han explicat alguns florestans al TOT, aquest individu estava a l'estació amb els seus gossos, quan els va deixar anar perquè ataquessin un senglar que passava per allà. El van agafar pel coll i va començar a sagnar, deixant-lo a punt de morir.

La Policia també ha posat la lupa en aquesta residència ocupada en més d'una ocasió. De fet, durant unes setmanes una patrulla dels Mossos d'Esquadra estava aparcada al carrer i identificava a totes les persones que entraven i sortien de la residència. I és que, segons ha pogut saber el TOT, alguns dels inquilins que han passat en alguna ocasió per la casa estaven sent buscats per les forces de seguretat, que fins i tot van informar els veïns que buscaven una furgoneta que estava allà aparcada.

Solucions

Amb tot, la instància que els veïns enviaran a l'Ajuntament demana la intervenció de l'administració per contactar amb el propietari i que emprengui les actuacions necessaris per acabar amb la situació. "Si no se'n fa càrrec, preguem que sigui l'Ajuntament", reclamen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem