El PP acusa el govern municipal de donar "barra lliure" al moviment okupa

L'acusa també de desistiment de les seves funcions per permetre l'ocupació il·legal del local de l'avinguda Cerdanyola

El president i portaveu del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha carregat durament contra el govern municipal, a qui acusa de "desistiment de les seves funcions" per permetre l'ocupació il·legal d'un local a l'avinguda de Cerdanyola. Aquest local va ser ocupat el passat 27 d'agost amb la intenció de crear a l'immoble un casal per a joves, La Xesca.

"Des del Partit Popular veiem amb preocupació la implantació d'un model que vulnera l'estat de dret i la convivència a la ciutat. Tots hem de respectar les normes. Ells no són una excepció i han de complir amb les normes com tota la resta", assenyala Benejam. També diu que l'absència de l'alcaldessa ha permès que "el moviment okupa tingui barra lliure a la nostra ciutat. Les nombroses queixes ciutadanes i de les associacions de veïns així ho demostren".

El PP també ha relacionat aquests fets amb la manca de seguretat a la ciutat, una de les qüestions sobre la qual es va debatre al Ple municipal al juny. "El govern municipal, amb l'alcaldessa al capdavant, hauria de deixar de mirar cap a una altra banda davant els problemes de seguretat, civisme i convivència a la ciutat. En aquella ocasió Convergència ens va acusar de pretendre un "estat policial", i els mateixos que ara donen suport públic a aquest acte vandàlic d'ocupació il·legal, aleshores van rebutjar la nostra proposta perquè el seu model era un altre".

Finalment atribueix responsabilitats a l'independentisme: "No és d'estranyar que això succeeixi quan, per altra banda, des de les institucions públiques catalanes es llancen constantment a l'opinió pública consignes a favor de la desobediència civil i la confrontació".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem