Veïns de La Floresta impulsen un consultori de campanya pel tancament dels CAPs

El veïnat de La Floresta i Les Planes es mobilitza per denunciar el tancament dels consultoris sanitaris

Veïns de La Floresta i Les Planes impulsaran un consultori de campanya per denunciar el tancament, en principi temporal, dels centres sanitaris dels dos barris. Davant la negativa del Departament de Salut de reobrir els dos espais abans de la tardor, el veïnat s'ha organitzat per posar de manifest la necessitat dels veïns de disposar de consultoris sanitaris als districtes.

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Una de les impulsores és la Nani, veïna de La Floresta i infermera jubilada. La intenció és muntar una tenda de campanya a la plaça del Poble de La Floresta, el dissabte 18 de juliol, i a la plaça de la Creu d'en Blau a Les Planes, el 25 de juliol. D'aquesta manera volen donar a conèixer entre els veïns la situació de tancament dels centres sanitaris. Serà entre les 10 i les 14 hores.

A més, s'oferirà alguna mena d'atenció sanitària bàsica, com prendre la tensió o donar algun consell. Uns vuit voluntaris, entre infermers, metges i fisioterapeutes del barri, s'han sumat al projecte, que també ha comptat amb la col·laboració de l'antiga doctora del consultori de La Floresta i l'actual infermera.

"Servirà com a reivindicació i que els veïns se n'assabentin. I, de pas, poder oferir algun tipus d'ajuda", explica Nani. Tot i això, no es faran cures ni atenció mèdica més enllà de prendre la tensió o accions similars.

Tancats pel coronavirus

El Departament de Salut va tancar els consultoris de La Floresta i Les Planes al març, arran de la pandèmia del coronavirus. Recentment va anunciar que no tornarien a obrir fins a com a mínim a l'octubre, i sempre que la situació amb la Covid-19 ho permeti. El motiu argumentat és que s'han concentrat els recursos als CAPs de Valldoreix i Sant Cugat i també es vol donar descans al personal sanitari per si s'ha d'afrontar un nou rebrot a la tardor.

Els veïns han mostrat la seva preocupació amb què el tancament sigui definitiu o s'allargui durant tot un any. És per això que van crear la Plataforma en Defensa dels CAPs de La Floresta i Les Planes i han organitzat diverses concentracions.

Més info: Els veïns de La Floresta i Les Planes reclamen conjuntament l'obertura dels CAPs

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem