El govern de Sant Cugat: el tancament dels CAPs de Floresta i Planes no pot ser definitiu

"Podem entendre que aquests consultoris estiguin tancats de forma temporal, però hem de garantir que cap persona quedi desatesa", assegura la regidora de Salut

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy, ha insistit que el tancament dels consultoris sanitaris de La Floresta i Les Planes no pot ser definitiu. En declaracions al TOT, Aristoy assegura que entenen el tancament temporal dels dos centres per la pandèmia del coronavirus, però que insisteixin perquè puguin reobrir a la tardor. Els veïns han impulsat una plataforma per denunciar la situació i pressionar per la reobertura dels centres, posant de manfiest que el tancament dificulta l'atenció sanitària al barri, especialment a les persones grans i amb mobilitat reduïda, ja que ara s'han de desplaçar a Valldoreix.

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

"La preocupació del veïnat és que no es tornin a obrir aquests consultoris. La intenció del Departament de Salut en principi és obrir-los a l’octubre, amb tota la incertesa del que pugui passar. El primer objectiu és obrir-los de nou", ha assegurat la regidora, que assegura que el seu objectiu és escoltar les necessitats dels veïns i traslladar-les al CatSalut. El 23 de juny, l'Ajuntament ja va impulsar una reunió entre la Plataforma en Defensa dels CAPs, el Departament de Salut i la Mútua de Terrassa.

 

"Nosaltres el que volem és que el veïnat se senti escoltat i atès. Estan manifestant la por que deixin de ser atesos i perdin el dret a la salut pública. Això és que estem reivindicant", emfatitza Aristoy, que posa en valor la tasca dels centres sanitaris més enllà de la mèdica i que passa per cohesionar el barri i oferir un servei social. 

Els compromisos de Salut

Durant la reunió del 23 de juny, el Departament de Salut va explicar que el motiu del tancament temporal és la concentració de recursos als CAPs de Sant Cugat per poder atendre la Covid-19 i la voluntat de donar vacances als sanitaris perquè a la tardor puguin afrontar un possible rebrot. L'obertura no es preveu abans de l'octubre, i sempre en funció de l'evolució de la pandèmia.

Gemma Aristoy explica que des de Salut es van comprometre a millorar i augmentar el servei d'atenció telefònica, que ara és una de les denúncies dels veïns. I és que segons la regidora, encara es recomana no assistir al CAP sense cita prèvia a no ser que sigui una urgència. Salut també treballa en millorar l'atenció domiciliària. Abans d'acabar al juliol, es tornarà a convocar una reunió amb els veïns per valorar aquestes actuacions.

 

L'actuació de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat no té la competència en els centres sanitaris. Per ara, ha creat una nova parada de la línia L3 de La Floresta prop del CAP de Valldoreix, per tal de facilitar el desplaçament dels veïns. Pel que fa als veïns de Les Planes, han proposat que puguin ser atesos al CAP de La Mina, que és on arriba la línia L4 (Les Planes-Sant Cugat).

Amb tot, la regidora de Salut del govern d'ERC-MES, PSC i CUP no reclama la reobetrura immediata dels consultoris mèdics, una petició que sí que han fet les seccions locals d'ERC i PSC.

Més info: ERC demana la "immediata reobertura" dels centres sanitaris de La Floresta i Les Planes

Més informació
 
Comentaris

Destaquem