Un pas de vianants que s'il·lumina, el nou element de l'Smart Street

El projecte d'Smart City de la ciutat ha incorporat un pas de vianants que s'il·lumina quan hi creu una persona . El nou element s'ha presentat aquest dimarts, 27 de març

Un pas de vianants que s'il·lumina quan és creuat per alguna persona és el nou element del carrer de Cèsar Martinell, el carrer intel·ligent de la ciutat. L'objectiu d'aquesta nova incorporació a la prova pilot d'Smart City és el d'augmentar la seguretat i fer més visibles pels vehicles els vianants que travessin la via. El pas de vianants té uns sensors que fan que hi hagi uns punts d'il·luminació al terra quan la persona passa enmig de les dues pilones situades a les voreres.

El tinent d'alcalde de Seguretat  i Tecnologia, Jordi Puigneró, ha presidit la inauguració, juntament amb dos dels quatre socis de l'empresa creadora del pas, Sergi Solera i Carles Bartomeu. Puigneró ha destacat que la prova pilot d'Smart City té elements per l'estalvi d'energia, entre d'altres, i en aquest cas se suma al projecte un element per millorar la seguretat. A més ha recordat que la intenció es veure si en el futur es poden aplicar aquestes millores a tota la ciutat.

Sdav Systems és l'empresa que ha patentat aquest tipus de pas de vianants i fa aproximadament un any i mig que va col·locar un d'aquests passos a Tortosa, on de moment no s'ha registrat cap atropellament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem