Un fanal intel·ligent és el nou element de l'Smart City

Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, ha comentat que sí aquest enlluernat funciona, possiblement es col·locaren en indrets de la ciutat que encara no estan ben il·lumintats com el polígon de Can Sant Joan

Aquest dimarts 13 de març s'ha presentat un fanal que funciona amb energia eòlica i solar. Aquest nou element situat al Parc Ramon Barnils (a la cruïlla de l’avinguda Pla de Vinyet i el carrer de Ferran Romeu) funciona sense la necessitat de connexió elèctrica. "Si no fes vent i haguessin molt núvols durant tres dies continuaria funcionant, ja que té autonomia durant 3 dies", explica Cristina Paraira. Aquest fanal autònom i sostenible, ja que no genera CO2, és uns dels primers a tot l'estat.

Pere Carrascal, treballador de Hienergy Spain, ha explicat el fet que combini l'energia eòlica i la solar farà possible que sempre funcioni. "Si fa sol, la placa fotovoltaica farà la seva funció, si fa vent la farà la turbina", comenta Carrascal.

Paraira ha declarat que si aquest fanal funciona bé, es valorarà com una alternativa fiable pels llocs on no hi arriba la instal·lació elèctrica, com el polígon de Ca Sant Joan o a parcs de la ciutat. "Aquesta pot ser una manera d'estalviar costos i contaminar menys", afirma Paraira. Es calcula que, al llarg de la seva vida útil, suposa un estalvi econòmic d'entre el 30 i el 42% respecte un fanal convencional.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha declarat durant la presentació que en breus hi haurà més novetats a l'Smart City de Sant Cugat.

L'acte ha comptat amb la presència d'Antonio Cañizares i de Julio de MIguel, responsables de l'empresa instal·ladora d'aquest fanal, Hienergy Spain.

Més informació