11 milions d'euros fins al 2023 pel barri del Monestir-Sant Francesc

Un total de 61 actuacions, entre les que hi ha la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

El govern municipal de Sant Cugat presentarà al ple municipal de novembre el Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc per debatre i aprovar la proposta de millora urbanística d'una de les zones més poblades del municipi. A grans trets, el document inclou 61 actuacions fins al 2023 i amb un pressupost total de gairebé onze milions d'euros. La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola és un dels projectes més emblemàtics.

Segons el govern santcugatenc, es tracta d'un projecte "molt complet i ambiciós" que busca "reforçar la centralitat del barri i integrar-li al centre de la ciutat", "millorar la qualitat urbana" i "fomentar la cohesió social". El document amb les 61 propostes neix del procés participatiu entre els veïns del barri que es va desenvolupar entre el març i el novembre de 2016.

Segons l'Ajuntament, no es tracta d'un document tancat sinó un pla de treball, obert a possibles modificacions en el futur segons les circumstàncies. A més, s'ha creat una comissió de seguiment on participen entitats i veïns del Monestir-Sant Francesc.

Així, el ple municipal d'aquest 20 de novembre haurà de debatre i decidir si aprova la proposta del govern municipal. Alguns partits polítics han criticat durant aquest any que no s'hagi tirat endavant pràcticament cap actuació del pla del barri del Monestir-Sant Francesc i hagi quedat pràcticament aturat. Tot i que el mandat de l'actual govern acaba el 2019, el projecte preveu actuacions fins al 2023.

Propostes d'actuació

El govern ha dividit les 61 actuacions en sis àmbits diferenciats, com són la mobilitat, els equipaments, l'espai públic, la cohesió social i la cultura, l'habitatge i el comerç. La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, l'amfiteatre dels Jardins del Vallès (que va ser triat pels santcugatencs en els pressupostos participatius del 2016) o noves promocions d'habitatge públic són alguns dels projectes descrits.

La creació de nous aparcaments i de més carrils bici, l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, la promoció del comerç o el suport a la Xarxa d'Entitats del barri de Monestir-Sant Francesc són altres propostes presentades pel govern de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem