Les obres per urbanitzar l'avinguda del Baixador no començaran fins al 2020

Encara no se sap el pressupost total ni la quantitat que hauran de pagar els veïns

L'EMD de Valldoreix ja ha presentat als veïns i veïnes l'avantprojecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador, el·laborat a partir d'un procés participatiu. Tot i que inicialment la urbanització d'aquesta via de dos quilòmetres, amb la major part de trams sense asfaltar, estava previst enllestir-la el 2019, els terminis actuals indiquen que les obres no començaran fins al 2020.

L'avantprojecte està exposat en plafons a la seu de l'EMD de Valldoreix, on els veïns poden veure com quedarà el carrer en cadascun dels seus trams. "Serà una mica lent", va avisar la vocal d'Economia del govern valldoreix, Elena Degollada, sobre els tràmits avanç d'iniciar les obres. De fet, encara hi ha temps per modificacions: "Ara el projecte estarà a exposició pública i es poden recollir totes les demadnes de veïns o al·legacions".

 

"Sent molt optimistes, la licitació serà a finals de 2019", afegeix Degollada. Abans, l'EMD de Valldoreix també haurà de definir una proposta tècnica de mobilitat per l'entorn. L'Ajuntament de Sant Cugat és l'encarregat de fer el projecte executiu.

 

El pressupost de l'obra encara no està definit però els veïns n'hauran d'assumir una part important. Habitualment els veïns han de pagar el 80% i el 20% el paga l'administració, tot i que el govern valldoreixenc s'ha compromès a buscar fòrmules perquè els habitants de l'avinguda de Baixador no paguin més que veïns d'altres carrers.

 

L'avinguda del Baixador és una de les principals vies de Valldoreix i la major part encara és de terra. Fins el 2014, va conviure amb la línia d'alta tensió i les torres. La voluntat del projecte d'urbanització i dels veïns és convertir l'avinguda en un espai més pacificat, pensat pels vianants i on la circulació de vehicles sigui lenta, amb algunes zones de doble direcció i altres de sentit únic. Hi ha previst carril bici.

L'avinguda del Baixador connecta Valldoreix amb Mira-sol FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem