Canvis en l'àrea d'Urbanisme i de llicències de l'Ajuntament de Sant Cugat

El fins ara director de Territori de l'Ajuntament de Sant Cugat, Xavier Ludevid, ha deixat el càrrec

El director de l'àmbit de Territori de l'Ajuntament de Sant Cugat, Xavier Ludevid, ha deixat la seva responsabilitat després d'esgotar els termini de dos anys permès per un càrrec en comissió de serveis. Ludevid va arribar provinent de l'Ajuntament de Sabadell i era un dels responsables de l'àrea d'Urbanisme del govern tripartit. Ara, s'ha obert un concurs públic per seleccionar el nou director.

El retard en l'atorgament de llicències per part de l'Ajuntament de Sant Cugat va fer que l'àrea d'Urbanisme rebés nombroses crítiques els últims mesos. A principis de 2021, es va arribar a un temps mitjà de 445 dies per atorgar una llicència d'obra. Un termini que s'havia disparat des del 2017, quan eren 248 dies. De fet, Sant Cugat s'ha convertit en el municipi català amb una demora més gran. 

Més info: 445 dies de mitjana per atorgar una llicència d'obra major a Sant Cugat

A més, el govern municipal ha anunciat una reorganitació i una nova direcció de l'àrea de llicències. La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, va interpel·lar el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, durant el ple municipal. "És un tema que ens preocupa moltíssim", va reconèixer Duch. 

 

En aquest sentit, va explicar que s'ha reestructurat l'organigrama del servei de llicències i s'ha incorporat una nova cap. També s'ha aprovat el pressupost per incorporar cinc arquitectes, dos auxiliars administratius i un enginyer de processos. Duch es va mostrar convençut que aquests canvis donaran fruits: "Amb el nou programa donarem la volta a la situació".

Més info: Sant Cugat presenta un pla per reduir el termini de les llicències d'obres

Peticions de dimissions

En aquest context, es va crear una plataforma d'afectats i entitats com Sant Cugat Empresarial es van mostrar molt crítics. Des d'aquests sectors es va assenyalar Xavier Ludevid com un dels responsables, i recordaven que, quan era a Sabadell, la capital vallesana era dels municipis amb el termini d'atorgament de llicències més elevat.

De fet, des de Sant Cugat Empresarial van demanar responsabilitats. "Ningú assumeix responsabilitats per la feina mal feta", assenyalava l'entitat, que reclamaven un canvi en el cap d'urbanisme i detectaven una crisi de lideratge: "Per què de sobte vuit persones agafen la baixa? Hi ha mal ambient laboral".

Més info: Sant Cugat Empresarial aixeca la veu pel retard en les llicències d'obra

Crítiques a l'anterior govern de Convergència

L'actual tripartit de Sant Cugat ha responsabilitzat l'anterior govern de la situació a l'àrea de llicències. "Quan vam entrar, el juny del 2019, ens vam trobar que els terminis de resolució de llicències d'obres majors eren d'11-12 mesos, quan el termini legal és de 2. L'anterior govern no tenia cap pla per resoldre-ho. Res de res", va assegurar Francesc Duch durant el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat.

"Actualment hem aprovat i estem implementant un veritable Pla de Xoc per resoldre la problemàtica de manera definitiva. Estem ja incorporant fins a 12 persones de reforç i estem en condicions d'afirmar que aquest govern resoldrà definitivament la demora que fa més de 5 anys que s'arrossega", es va comprometre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem