Com està La Mirada? Noves alternatives, informes de la Generalitat i mocions

La construcció de La Mirada està aturada ara mateix, arran de diversos processos judicials

Mentre Junts defensa que hi ha alternatives viables, la comunitat educativa de La Mirada (Escola i AFA) ho rebutja. D'altra banda, ADENC recorda també que hi ha uns informes de la Generalitat (no vinculants) que desaconsellen la ubicació de l'escola al bosc per motius mediambientals. Podeu llegir els dos informes de la Generalitat aquí i aquí.

Així, Junts considera que la construcció de La Mirada al Bosc serà cada vegada més difícil i assegura que hi ha "alternatives diferents i raonables" dins del barri. Així ho afirma en una moció que presentarà al ple municipal, on demanarà a l'Ajuntament que prengui una decisió definitiva sobre la ubicació. Cal recordar que Junts forma part de govern municipal amb Esquerra. "Hi ha alternatives diferents i raonables d'ubicació en el barri", defensa Junts. Junts assenyala que el projecte de construcció de La Mirada té un futur "incert a curt i mitjà termini" que "no dona certeses perquè l'escola pugui acabar construint-se", tenint en compte la batalla judicial oberta amb els ecologistes. A més, el partit considera que la situació de sequera i el canvi climàtic "dificultarà encara molt més l'opció de seguir pel camí de la ubicació actual al bosc". 

De la seva banda, l'AFA La Mirada i l'escola han mostrat la seva oposició a construir l'escola en el pàrquing de l'Olivera, una ubicació alternativa defensada per l'equip de govern. Amb això, La Mirada considera que aquesta ubicació "no suposa cap benefici pels infants i perjudicaria el barri de Volpelleres". Així, assenyalen que aquesta ubicació "ja va ser rebutjada en un informe tècnic emès per l'anterior consistori, en ser un terreny ocupat per un centre escolar en funcionament i pels mòduls en què s'escolaritzen els alumnes". També s'especifica que aquesta ubicació "està exposada a la contaminació" i s'afegeix problemes de mobilitat i accessibilitat "a causa de la convivència de dues escoles juntes i la desaparició d'un pàrquing molt utilitzat a Volpelleres".

Aquest divendres, el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat debatrà dues mocions contraposades (una del PSC i l'altre de Junts) les quals obligaran els partits a posicionar-se, la qual cosa podria evidenciar diferències en aquest tema entre els dos socis de govern Junts i ERC. Algunes entitats santcugatenques ja han mostrat el seu posicionament, com el cas del Club Muntanyenc, que ha mostrat suport a les entitats ecologistes i demana buscar una ubicació alternativa al Bosc de Volpelleres.

La cronologia

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem