En dubte l'eliminació de la reserva viària entre Volpelleres i el Parc Central

L'Ajuntament de Sant Cugat va aprova l'eliminació d'una carretera que hauria de connectar Volpelleres i el Parc Central, però la Generalitat ho ha deixat en suspens

La Generalitat de Catalunya ha suspès la supressió de la reserva viària entre Volpelleres i el Parc Central, que preveia la construcció d'una carretera que creuava l'avinguda de Rius i Taulet, que va impulsar l'Ajuntament de Sant Cugat al 2019. El Pla General Metropolità de 1976 contemplava una via entre l'avinguda Can Volpelleres i l'avinguda Rius i Taulet, que ara implicaria l'enderroc d'edificacions existents.

Més info: L'Ajuntament suprimeix la reserva viària entre Rius i Taulet i Volpelleres

 

L'Ajuntament va impulsar una modificació urbanística que eliminava aquesta reserva viària, ja que entenia que no s'ajustava a la realitat actual i no era necessària per la mobilitat a la ciutat. Al febrer, la Generalitat va deixar sense efecte aquesta decisió del Consistori i va demanar que s'ajustés la proposta per garantir el manteniment de la traça viària sobre els eixos dels carrers Pere Serra (Parc Central) i Pont de Can Vernet (Volpelleres).

La resposta de l'Ajuntament ha estat reafirmar la seva posició i insistir en la possibilitat de suprimir aquesta reserva viària. És per això que han fet un requeriment a la Generalitat per tal que deixi sense efecte la la suspensió de la supressió de la modificació urbanística. Des del Consistori no tanquen la porta a obrir la via contenciosa en cas que la Generalitat no accepti els seus arguments.

"L'objectiu era suprimir un tram d'un vial de ronda, adaptar el planejament a la realitat", ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha afegit que la decisió de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha estat una "sopresa" i que no la comparteixen. "Per això fem una reclamació perquè revisi l'informe", ha emfatitzat.

carretera rius i taulet

La carretera hauria de passar per la zona marcada amb punts vermells, on ja hi ha edificacions construïdes FOTO: Ajuntament Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem