L'Ajuntament suprimeix la reserva viària entre Rius i Taulet i Volpelleres

El Pla General Metropolità preveia una carretera entre l’avinguda de Can Volpelleres i l’avinguda Rius i Taulet

L'Ajuntament de Sant Cugat ha suprimit una reserva viària d'una carretera que havia d'unir l'avinguda de Can Volpelleres amb l'avinguda de Rius i Taulet. El Ple Municipal va aprovar per unanimitat una modificació del Pla General Metropolità, que preveia aquesta nova via. El tràmit, treballat durant el mandat passat, resta a l'espera de l'aprovació definitiva de la Generalitat.

L’objectiu és suprimir la reserva viària prevista pel PGM entre l’avinguda de Can Volpelleres i l’avinguda Rius i Taulet, alhora que ajustar el planejament a la realitat preexistent amb la conseqüent desafecció de les edificacions existents, per on havia de passar la carretera. Això vol dir que cases que s'haurien d'haver enderrocat per fer la carretera es podran mantenir en peu i es reconeixen.

 

A més, es reforça el sistema d'espais lliures, preservant la integritat del Parc de Can Vernet al barri de Coll Favà i la seva connexió amb el barri de Sant Domènec-El Colomer.

reserva viaria avinguda rius taulet sant cugat

La carretera havia de passar per la zona marcada amb punts vermells FOTO: Ajuntament Sant Cugat

 

"Queda palès que la via no és necessària"

Francesc Duch, tinent d'alcalde de Cohesió Territorial, va argumentar que "arran dels estudis de mobilitat queda palès que la via no és necessària". Així va mateix, va destacar la "preservació" del parc de Can Vernet.

Joan Puigdomènech, regidor de Junts per Sant Cugat i anterior tinent d'alcalde d'Urbanisme, va reivindicar el treball fet per l'anterior govern en aquesta modificació i en va destacar la seva importància: "Resol molts temes a la vegada, en un nus que havia quedat per arreglar a la ciutat. Hi ha realitats que no corresponien al que estava planejat i hi ha la preservació d'una part del parc".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem