Sant Cugat recorda els santcugatencs víctimes del nazisme i els homenatjarà

Així ho ha aprovat el Ple Municipal a través d'una Declaració Institucional

El Ple Municipal ha aprovat una Declaració Institucional, en la sessió ordinària del mes de setembre, per tal de recordar els 6 santcugatencs víctimes del nazisme.

Més info: Mauthausen i Gusen, l'infern dels 6 santcugatencs que van viure l'holocaust nazi

A banda d'aquest reconeixement institucional, però, l'Ajuntament impulsarà un seguit d'accions per tal d'homenatjar a aquestes 6 persones que van perdre la vida durant l'holocaust: "El nostre compromís no ens permet passar per alt aquest fet històric, i és per això que aquest any, com Ajuntament ens adherim a tots els actes de commemoració", s'explica en la declaració.

Així, durant la tardor i l'hivern s'impulsaran un seguit d'accions, com per exemple "la col·locació de sis pedres Stolpersteine, en diferents indrets de la ciutat, amb els noms de cada un dels santcugatencs que van ser deportats a camps de concentració", tal com s'afirma. Aquests 6 noms són els següents: Joaquín Moya Braulio, Francisco Calventus Navarro, Bonaventura Bartralot Auladell, Lorenzo Villa Gibanel, Miguel Sánchez García i Josep Puiggròs Paloma.

Després de llegir la declaració, s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes.

La declaració sencera.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem