Educació no es mulla sobre la ubicació de La Mirada: "Qui decideix és el municipi"

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que "l'únic que demana el Departament és que el solar que se'ns concedeixi tingui la consideració suficient per a edificar-hi"

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha visitat Sant Cugat, el divendres 12 de febrer, i ha tractat amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, la regidora d'Educació, Pilar Gorina; i el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, diferents temes relacionats amb l'ensenyament al municipi. El més rellevant ha estat el de la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres, una qüestió que s'arrossega des de fa anys i que en les últimes setmanes ha generat polseguera, tot i rebre l'aprovació de la La comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, que a la vegada no va creure de prou pes com per canviar la seva decisió un informe desfavorable de l'Oficina Territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Més info: La Mirada es construirà al Bosc de Volpelleres després de l'aprovació de la Generalitat

 

El Departament d'Educació no opina sobre la ubicació de La Mirada

I és que la ubicació de la nova escola enfada a grups ecologistes, com SOS Bosc de Volpellers o ADENC, que ja han anunciat que es plategen presentar recursos administratius i, si escau, judicials, la qual cosa pot empantanegar la situació i allargar-la en el temps. "Qui decideix la ubicació dels equipaments en un municipi és l'Ajuntament, no el Departament d'Educació", ha assenyalat Bargalló, qui ha afegit que "l'únic que demanem és que el solar que se'ns concedeixi tingui la consideració suficient per a edificar-hi".

Pel que fa a la possible presentació de recursos per part de les entitats ecologistes, Bargalló ha apuntat que "qualsevol judicialització no sol ser en favor de l'interès públic d'aquest país"

"un projecte que ha anat modificant la seva ubicació, però continua estan damunt la taula i continua tenint el pressupost corresponent".

Encara no s'ha tractat a la Comissió territorial d'Urbanisme de Catalunya

Tot i el vistiplau a la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres per part de la comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, ara la qüestió ha de passar per la comissió territorial d'Urbanisme de Catalunya, que tal com ha explicat el conseller Bargalló, la té ja damunt la taula, però encara no l'ha tractat. Tot i això, ha explicat que "la comissió territorial d'Urbanisme de Catalunya només intervé quan li arriben documents que no estan consensuats o hi ha desacords, però quan una comissió provincial l'aprova sense matisos, normalment la de Catalunya no intervé".

Menys alumnes a Sant Cugat

Un altre dels aspectes que s'han tractat durant la trobada ha estat la reducció d'alumnes que hi haurà de cara el curs vinent al municipi, i és que a P3 es matricularan 100 alumnes menys que en el curs d'enguany. En aquest sentit, Bargalló ha explicat que "s'haurà de reajustar l'oferta a Sant Cugat".

 
Comentaris

Destaquem