La Mirada es construirà al Bosc de Volpelleres després de l'aprovació de la Generalitat

La comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona ha donat el vistiplau a la modificació del planejament que permet aquesta construcció

L'Escola La Mirada es podrà construir finalment al Bosc de Volpelleres, després que la comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona hagi donat el seu vistiplau a l'aprovació provisional per ple municipal del passat mes de desembre de la modificació del planejament, tal com ha avançat Cugat Mèdia. La modificació del planejament desplaça 19 metres la ubicació de l'edifici de La Mirada, amb l'objectiu de generar el mínim impacte ambiental possible, salvant alguns arbres de ser talats.

Més info: Pas endavant per la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres pel 2023  

Així, la comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona ha emès la seva aprovació a la construcció de La Mirada tot i la publicació de l'informe de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona, que es mostrava desfavorable a la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres, al·legant qüestions mediambientals i assenyalant la necessitat de cercar un nou emplaçament. Tant és així, que diferents grups ecologistes com SOS Bosc Volpelleres, estaven en contra de la construcció de La Mirada al bosc. De fet SOS Bosc Volpelleres va encetar una recollida de signatures en contra de la ubicació de l'edifci. Els familiars dels alumnes de La Mirada, però, sempre han defensat aquesta ubicació.

 

Més info: La Generalitat atura la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

De fet, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ja va explicar fa uns dies que el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres seguia "damunt la taula"

Més info: Mireia Ingla assegura que el projecte de La Mirada "segueix sobre la taula"

"No és definitiu"

Des de L’Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC), asseguren que aquest pas “no és definitiu”, ja que ara cal que el cas s’elevi a la comissió Territorial d’Urbanisme de Catalunya. A més, des de l’ADENC avancen al TOT que presentaran recurs, tant si s’eleva a la comissió Territorial d’Urbanisme de Catalunya com si no. “Si no s’eleva, entendríem que el tràmit està mal fet”, expliquen al TOT.

A punt l'any 2023

Un cop ja s'han superat tots els tràmits urbanístics i burocràtics, l'inici de la construcció de La MiradaVolpelleres és pròxim, i tal com va anunciar el Govern municipal, la nova escola hauria d'estar enllestida l'any 2023. Cal recordar que Sant Cugat avançarà els diners que costarà La Mirada i que, posteriorment, la Generalitat retornarà a l'Ajuntament el 80% d'aquests diners.

Així, el nou edifici de La Mirada serà una realitat després d'anys de reivindicació per part de les famílies del centre, que des del 2016 s'ubica en mòduls prefabricats a l'Escola l'Olivera. Uns mòduls que, de fet, s'han hagut d'ampliar, afegint-ne més a l'altre cantó de l'Olivera, per poder donar resposta a la demanda de La Mirada.

 

 
Comentaris

Destaquem