El barri del Monestir s'acosta al centre de la ciutat amb la vianantització

La vianantització del carrer de la Creu estarà llesta a finals de setembre i, després, serà el torn de l'avinguda de Cerdanyola

Les obres per integrar el carrer de la Creu a l'eix de vianants encaren la recta final i haurien d'estar enllestides a finals de setembre, segons ha informat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita a les actuacions. Aquesta obra, amb un cost de 1250.000 euros, ha de permetre connectar el barri del Monestir-Sant Francesc amb l'eix de vianants i el mateix monument.

Unes obres que s'emmarquen dins del pla estratègic del barri, "un dels barris més importants de Sant Cugat i amb una activitat comercial i veïnal destacada". Per Mercè Conesa, la vianantització del carrer de la Creu i la cruïlla amb Francesc Macià "serà de gran importància per l'encaix del barri amb el Monestir" i serà "una porta d'entrada molt amable a un barri amb molta vida".

Per una banda, s'està construint una plataforma única en la cruïlla entre el carrer de la Creu i l'avinguda de Francesc Macià, que facilitarà el pas de persones entre un costat i l'altra de l'avinguda. "En aquesta cruïlla es generarà una rambla amb prioritat per vianants", destaca l'alcaldessa.

Un cop enllestida aquesta actuació, s'elevarà la calçada del carrer de la Creu per deixar-la al mateix nivell que les voreres i convertir la via en un carrer de plataforma única amb prioritat per a vianants. Així, el carrer s'integrarà a l'eix de vianants, que comença a l'estació, i que acabarà al carrer de Montserrat, just abans d'iniciar l'avinguda de Cerdanyola.

Després, l'avinguda de Cerdanyola

 El següent pas és vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola FOTO: Arxiu

Un cop acabada la vianantització del carrer de la Creu, el següent pas serà l'avinguda de Cerdanyola, l'eix principal del barri del Monestir-Sant Francesc, que també passarà a ser per a vianants. L'alcaldessa ha explicat que ja tenen el projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que, un cop perfeccionat, el mostraran al Consell de Barri.

"Volem fer-ho el més aviat possible i iniciar les obres que ens permetran posar l'avinguda de Cerdanyola amb prioritat per veïns", ha apuntat Mercè Conesa, que ha destacat que es tracta "d'una transformació molt important per la ciutat".

"Els centres de les ciutats reivindiquen espai per vianants i cohesió social. I els cotxes passen a segon terme", ha assenyalat Conesa, que n'ha destacat els beneficis: "Representa salut: menys cotxes és menys polució i menys soroll. Estem invertint en qualitat urbana per millorar salut i convivència dels veïns".

Mercè Conesa ha assegurat que estan en contacte constant amb veïns i comerciants del barri i de l'avinguda per encaixar el projecte, sempre tenint present que l'objectiu és donar espai als vianants i treure'n als cotxes. "Els comerciants s'han d'adaptar a aquest canvi, com ho van fer al carrer de Santiago Rusiñol o Santa Maria. Són canvis que són exigències del veïnat, no són aleatoris, i que fan que la ciutat tingui més qualitat de vida".

El carrer de la Creu serà per a vianants a finals de setembre FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem