El complex esportiu de Mira-sol tindrà proposta aquest semestre

Un grup de treball del Consell de Barri l'està elaborant a partir de les necessitats dels veïns i del conjunt de Sant Cugat

La nova proposta per a la realització del complex esportiu de Mira-sol estarà llesta dins d'aquest primer semestre de 2016. Així ho ha explicat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, i president del Consell de Barri de Mira-sol. Una proposta que s'està treballant des d'un grup de treball específic, depenent d'aquest Consell, i integrat per representants de les diferents entitats del barri, veïns i representants dels partits polítics municipals.

El grup de treball neix després que s'aturés el Pla Especial d'usos de la parcel·la on anirà el complex esportiu de Mira-sol aprovat pel plenari municipal durant la passada legislatura. “En el moment que es va donar informació pública sobre el Pla Espacial es va causar inquietud, perquè hi havia alguns aspectes del Pla Especial que no havien estat del tot entesos”, ha explicat Calvet.

El principal inconvenient va ser la ubicació d'unes pistes poliesportives en una posició molt propera als habitatges. “Aquest fet va causar preocupació pel que fa a mobilitat, nivells sonors i, fins i tot, lluminositat de la pista”, ha aclarit. “L'objectiu del grup de treball és fer una nova proposta de la qual en surti una instal·lació que no causi molèsties als veïns directament afectats, però que alhora doni resposta a les necessitats esportives de la ciutat”, ha apuntat Calvet.

Una reivindicació històrica

“Hi ha una vella reivindicació del barri per poder disposar d'unes instal·lacions esportives que sobretot contemplin una piscina, i que es va anar complementant amb diverses aproximacions a altres necessitats esportives de la ciutat amb, fins i tot, un procés participatiu”, explica Calvet.

Durant la passada legislatura, aquesta reivindicació es va traduir en un Pla Especial d'usos de la parcel·la on anirà aquest complex esportiu de Mira-sol. Després de la seva presentació pública “es va veure que hi havia hagut un desencaix important entre tot el procés participatiu i l'aprovació inicial del Pla Especial, i aquesta informació pública amb els veïns directament afectats del voltant de la zona esportiva de darrere de l'escola Catalunya”, afegeix el tinent d'alcalde d'Urbanisme.

Un neguit que “es va contestar aturant el tràmit del Pla Especial”, apunta, destacant que “no es comença de zero, perquè la reivindicació continua sent la mateixa i el treball fet s'ha d'aprofitar, però sí que treballem per repensar-lo de manera que el que fem aquí sigui fruit del consens; d'un consens entre els veïns directament afectats, d'un consens de barri, però també d'un consens més general, perquè hi ha necessitats esportives de la ciutat que s'han de poder atendre”, sentencia.

La proposta del grup de treball “pretenem que estigui damunt la taula durant el primer semestre d'aquest 2016”, afirma Calvet, perquè “és una reivindicació molt que ve de lluny i a la que hem de fer front amb rapidesa i diligència. No podem entretenir aquest procés”.

Un cop es disposi de la proposta, es presentarà als veïns al Consell de Barri, i després “s'iniciarà el procés per redactar i tramitar els instruments urbanístics i de projecte que siguin necessaris per fer-ho possible”, clou Calvet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem