La masia de Can Cabassa tindrà una residència d'estudiants, un parc i habitatge públic

La propietat podrà desenvolupar dos edificis privats per una residència d'estudiants i, a canvi, l'Ajuntament de Sant Cugat aconsegueix sòl per habitatge protegit de lloguer

La parcel·la de la masia de Can Cabassa de Sant Cugat, ubicada a tocar de l'Hospital General a Mira-sol, tindrà una residència d'estudiants privada, habitatge de protecció oficial i un parc públic. L'Ajuntament de Sant Cugat iniciarà els tràmits per facilitar el desenvolupament d'aquest terreny privat de 13.200 metres quadrats i que acull una de les masies més històriques del municipi. Concretament, l'operació permetrà a la propietat aixecar dos nous edificis per fer una residència d'estudiants, mentre que la ciutat guanyarà sòl per fer quinze habitatges protegits i un espai verd de 4.100 metres quadrats.

"Volem aconseguir habitatge protegit i un nou espai verd pels veïns", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, que presentarà la proposta al ple municipal del 17 de juny. El govern farà l'aprovació inicial i engegarà tot el procés urbanístic. Aquest projecte, que va sorgir el mandat passat, va aixecar malestar entre alguns veïns, per la proximitat amb els habitatges. De fet, es va arribar a aturar per petició veïnal. Segons Pedrós, ha quedat resolt allunyant els edificis per la residència d'estudiants de la zona de cases unifamiliars i ha recordat que les alçades seran similars a les de l'entorn. 

Més info: El rebuig del veïnat ha estat un dels motius de l'ajornament del projecte de Can Cabassa

El Ple Municipal d'aquest 17 de juny ha aprovat l'inici dels tràmits per aquest projecte. Hi ha votat a favor el govern (Junts i ERC), PSC, CUP i En Comú Podem. PP i Vox s'han abstingut. Des del PSC, Pilar Gorina ha celebrat que s'hagi "millorat" el projecte i ha reivindicat la importància de disposar d'un parc públic en aquesta zona i de la residència d'estudiants. Tot i això, ha lamentat que s'hagin perdut cinc pisos protegits, en comparació a la proposta inicial que es va aturar pel rebuig veinal.

Captura de Pantalla 2024 06 14 a les 14.20.19

La finca de la masia de Can Cabassa FOTO: Google Maps

 

El projecte contempla habitatge protegit, un parc públic i dos edificis privats per la residència:

  • Habitatge protegit: es farà una reserva de sòl perquè l'Ajuntament pugui construir 15 habitatges de protecció oficial de lloguer. L'edifici serà de planta baixa més dos pisos i estarà ubicat a la intersecció entre l'avinguda de Can Cabassa i el carrer de Josep Valls.
  • Parc públic: espai obert a la ciutadania de 4.100 metres quadrats, situats a la part de darrera de la masia i que dona a la façana més potent. Serà una nova connexió verda entre l'avinguda de Can Cabassa i el carrer de Josep Valls. La propietat privada serà l'encarregada d'arranjar la nova zona verda.
  • Edificis privats: la propietat podrà construir dos edificis privats (un de planta baixa més tres pisos i un altre de planta baixa més un pis). Podran tenir usos de residència, sanitari, cultural o esportiu. La propietat hauria expressat la seva voluntat de fer una residència d'estudiants. Els mateixos usos que podrà tenir la mateixa masia de Can Cabassa, sempre respectant la normativa com a edifici patrimonial. 

Més info: La masia de Can Cabassa acollirà habitatge públic i una residència

Una masia històrica

La masia de Can Cabassa és un conjunt edificat d’alt interès arquitectònic i cultural datat del segle XIII, ubicat al barri de Mira-sol. En els últims anys havia funcionat com un restaurant, que va tancar les portes i la finca es va posar a la venda. La masia forma part del catàleg de patrimoni i s'ha de preservar. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem