El rebuig del veïnat ha estat un dels motius de l'ajornament del projecte de Can Cabassa

La Masia de Can Cabassa, Ca n'Ametller i els pressupostos participatius han centrat el Consell de Barri de Mira-sol, on s'han presentat noves iniciatives pel barri

La Masia de Can Cabassa ha tornat a centrar el Consell de Barri de Mira-sol; els veïns han manifestat la seva preocupació i posició contrària al projecte consistent en crear habitatge públic i una residència d'estudiants. Tenint en compte la situació i el rebuig veïnal, l'Ajuntament ha decidit ajornat el projecte fins al proper mandat i no es va portar a aprovació al Ple Municipal, per tant, el projecte està aturat i pendent de definir.

Més info: La masia de Can Cabassa acollirà habitatge públic i una residència

En el Ple Municipal de febrer, una de les raons que van exposar els veïns per rebutjar el projecte era que el barri ja estava massa "atapeït" i que no trobaven que fos beneficiós per la comunitat. L'alcaldable i vocal de Junts, Josep Maria Vallès, ha declarat que “a quatre mesos de les eleccions un projecte d’aquestes característiques no tocava aprovar-lo, i vam acordar que aquest tema queda ajornat fins al proper mandat". 

Més info: Can Cabassa i les entitats de bàsquet del municipi han centrat l'audiència pública

Consell de Barri de Mira-sol de març 2023. Foto: TOT

Consell de Barri de Mira-sol de març 2023. Foto: TOT

El nou barri de Ca n'Ametller

Aquest dilluns 13 de març, des de l'Ajuntament es va presentar públicament l'exposició 'Sant Cugat del futur', que parla dels reptes com a ciutat enfocats en el nou barri de Ca n'Ametller. Alguns dels veïns de Mira-sol assistents al Consell, han manifestat que no se'ls havia tingut en compte en un projecte que comprèn tant terreny de Mira-sol.

Més info: El barri de Ca n’Ametller, clau per al futur de Sant Cugat

El vocal de Ciutadans, José Miguel Garcia, ha considerat "oportunisme electoral" un acte d'aquest tipus i ha posat en dubte la sostenibilitat d'un projecte d'unes dimensions tan grans "quan encara hi ha barris amb moltes necessitats per resoldre". Josep Maria Vallès, també ha exposat la seva opinió al respecte: "No toca fer una presentació com la que es va fer ahir en un moment com aquest. No hi ha absolutament res, l'únic que hi ha ferm és que el 50% d'habitatge serà social". 

Més info: Ciutadans es desvincula del projecte de Ca n'Ametller i el titlla de propaganda electoral

Complex aquàtic i pantalles acústiques

El complex aquàtic de Mira-sol està més a prop de ser una realitat i la primera pedra es posarà el 29 de març a les 12 h. La presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, Pilar Gorina, ha assegurat que "no hi ha res que ens indiqui que hi hagi d'haver cap mena d'entrebanc". La primera fase comprendrà la construcció de l'edifici i tota la part de les piscines en una durada prevista de 22 mesos i una inversió de 7,3 M €.

Més info: Adjudicades les obres del nou complex aquàtic de Mira-sol
L'aplicació de pantalles acústiques al pas de Mas Gener també és una de les actuacions que està pendent. Actualment, s'està finalitzant la licitació per part del Ministeri de Foment. També s'ha informat de les obres que s'estan realitzant al pati de l'Institut Escola Catalunya amb motiu d'ampliació de l'espai i dels treballs de pavimentació que s'estan realitzant en diferents trams de carrers de Mira-sol en mal estat.

A més, ja s’han realitzat algunes de les propostes que van ser les més votades en els pressupostos participatius pertinents; s’han ubicat nous espais d’estada– bancs al llarg de l’av. Can Cabassa i av. Montserrat Roig, una taula de pícnic i dues fonts a l’av. Can Cabassa); s’han finalitzat les obres d’un rocòdrom d’escalada públic; i s’han instal·lat pèrgoles, una d’elles al Parc de Can Mates.

Comiat a Xavier Barbany

El Consell de Barri ha volgut fer memòria de l'expresident de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, Xavier Barbany, que va morir el passat gener. Veïns del barri han agafat torn de paraula per dedicar-li unes paraules, i una veïna ha expressat l'última voluntat de Barbany per aquest Consell, que implica la construcció d'una piscina, les pantalles acústiques i l'av. Baixador, entre d'altres.

Més info: Mor Xavier Barbany, president de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem