El govern defensa el seu pla per les llicències d'obres davant del pla de xoc de JuntsxSTC

El termini d'atorgament de llicències d'obres majors a Sant Cugat és de 455 dies de mitjana

El govern municipal ha rebutjat la proposta d'elaborar un pla de xoc per reduir els terminis d'atorgament de llicències d'obres presentat per Junts per Sant Cugat. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, ha defensat que el govern fa temps que hi treballa i ha posat en valor el pla presentat la setmana passada amb l'objectiu de reduir els 15 mesos de mitjana que triga l'Ajuntament de Sant Cugat a tramitar les llicències d'obra major.

Més info: 445 dies de mitjana per atorgar una llicència d'obra major a Sant Cugat

"En els darrers anys, la durada excessiva en l'atorgament de llicències ha estat un mal endèmic difícil de solucionar", ha reconegut el regidor de Junts i extinent d'alcaldia d'Urbanisme, Joan Puigdomènech. És per això que ha proposat l'elaboració d'un pla de xoc, aprofitant que l'Estat ha suspès la normativa d'estabilitat pressupostària i ara hi ha més marge per contractar personal.

 

El govern carrega contra Junts

Francesc Duch s'ha mostrat "molt enfadat" per la proposta: "La mateixa persona que va ser responsable del servei de llicències [Joan Puigdomènech], en aquell moment no es va fer res per solucionar el problema. Ara ens proposa una solució puntual de diners. Això és un problema de fons, estructural, que vam heretar. Hem fet tots els passos necessaris per revertir aquesta situació". A més, ha afegit que l'anterior govern "no va fer res" per resoldre el problema.

Més info: Sant Cugat presenta un pla per reduir el termini de les llicències d'obres

Així, ha reivindicat el pla presentat amb una dotzena d'accions, entre les que destaca la contractació de quinze persones pel servei. Des de Junts, Joan Puigdomènech ha lamentat que encara no han rebut el pla del govern.

Ciutadans denuncia el servei

Des de Ciutadans, Munia Fernández-Jordán també ha mostrat la seva "sorpresa" per la proposta de Junts: "Van ser els creadors i impulsors principals del problema".

"El reglament estableix que les llicències s'han d'atorgar en dos mesos. A Catalunya és de 5 mesos. A Sabadell és de 9,3. I, a Sant Cugat, de 455 dies. És insostenible", ha lamentat Fernández-Jordán, que ha considerat que el pla presentat pel govern "arriba tard".

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà ha assegurat que treballen per millorar el servei des de l'inici del mandat, però que la inexistència d'una borsa d'arquitectes els ha fet impossible contractar més personal fins ara.

 
Comentaris

Destaquem