L'Ajuntament ajorna el Pla de Millora de Can Cabassa per després de les eleccions

Les crítiques dels veïns porten a l'Ajuntament a tornar a obrir el període d'informació pública del projecte

L'equip de govern que surti de les eleccions municipals del mes de maig serà l'encarregat de tornar a definir el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa, consistent en la construcció d'habitatge. I és que com a conseqüència de les crítiques rebudes per part dels veïns, l'Ajuntament ha decidit tornar a obrir el període d'informació pública del projecte perquè la gent de la zona pugui fer les seves aportacions al projecte.

Per tant, el proper govern municipal serà el que haurà de redissenyar el projecte, que fa uns dies ja es va modificar per les crítiques rebudes i es va decidir disminuir en més d'un centenar el nombre d'habitatges a construir.

De fet, un grup de veïns ha constituït l'Associació de Veïns de Can Cabassa-Mas Gener per mostrar la seva oposició al projecte.

Obrir les negociacions

El proper pas serà una nova reunió entre Ajuntament i veïns d'aquí uns deu dies per començar a recollir propostes a partir del projecte base que va redactar el consistori.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que es pot debatre sobre el sostre d'habitatge dotacional perquè acabi sent per equipaments (escoles, instal·lacions esportives...), però que els habitatges de protecció oficial i els lliures són innegociables.

A més, Casajoana ha lamentat algunes de les crítiques rebudes: "No esperava una reacció tan furibunda i malintencionada".

Pla de Millora de Can Cabassa

El Ple Municipal del desembre va aprovar inicialment l'expedient urbanístic del Pla de Millora Urbana del Sector de Can Cabassa, on estava prevista la ubicació d'un projecte de 178 habitatges de protecció oficial, 91 de lliures i 12.000 m2 de sostre dotacional (habitatge per a joves o gent gran) en una parcel·la que es troba en la prolongació del carrer Granada.

Aquest projecte va aixecar crítiques dels veïns i l'Ajuntament va decidir modificar el Pla i reduir el nombre d'habitatges que hi havia previstos construir. D'aquesta manera, es passava d'uns 500 a 385 habitatges, el que suposava que hi hauria dos blocs menys d'edificis.

Tot i això i vist que les reticències veïnals continuaven, ara el consistori ha decidit obrir de nou el projecte i passar al proper equip de gover la tasca de definir-lo de nou.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem