Llum verda al Pla estratègic del barri Monestir-Sant Francesc

El Pla estratègic contempla un total de 61 actuacions, entre elles la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola a Sant Cugat, amb una inversió de més de 10 milions d'euros

El Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc, que preveu una inversió de més de deu milions d'euros en 61 actuacions fins al 2023, ha quedat aprovat definitivament durant la celebració del ple municipal del mes de gener a Sant Cugat aquest dilluns, dia 22.

El pla estratègic neix del procés participatiu entre els veïns del barri que es va desenvolupar durant el 2016 i el comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, en destacava que els objectius són "reforçar la centralitat del barri, potenciar la qualitat urbana i espai públic, fomentar la cohesió i integrar el barri al centre de la ciutat".

Un pla que s'aprovava inicialment al mes de novembre, obrint un període perquè la resta de formacions polítiques poguessin presentar les seves propostes de millora. ERC-MES suggeria aprofundir sobre un procés participatiu pel que fa a la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, entre altres aspectes, al que Puigdomènech ha respost que "s'està fent de manera sectorial un procés intens de participació". Igualment, s'està explicant el Pla de Mobilitat del barri als veïns i comerciants.

El pla divideix les 61 actuacions en sis àmbits diferenciats: mobilitat, equipaments, espai públic, cohesió social i cultura, habitatge i comerç. La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, l'amfiteatre dels Jardins del Vallès o noves promocions d'habitatge públic són alguns dels projectes descrits.

La creació de nous aparcaments i de més carrils bici, l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, que es retrassa fins al 2019, la promoció del comerç o el suport a la Xarxa d'Entitats del barri de Monestir-Sant Francesc són altres propostes recullides en el pla estratègic.

Mireu les imatges del ple municipal de gener. 

Aportacions

L'aprovació del Pla s'ha fet amb el vot favorable de totes les formacions polítiques, a excepció del regidor del Partit Popular, que s'ha abstingut pel seu “desacord amb algun dels punts, sobretot per la vianantitzacio de l'avinguda de Cerdanyola”, remarcant la “no oposició” a la millora del barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem