Puigneró, sobre La Mirada: "Una cosa és ajudar a pagar una part; l'altra, pagar el 50%"

El tinent alcalde ha recordat que les competències de construir una escola "són de la Generalitat" i ha emfatitzat la necessitat d'actualitzar el cost de construcció de La Mirada

La construcció de La Mirada segueix vivint un procés d'incertesa, després que l'Ajuntament de Sant Cugat hagi anunciat que la ubicació actual del Bosc de Volpelleres passa a ser la darrera opció que es té sobre la taula. Segons ha assenyalat el tinent d'alcaldia, Jordi Puigneró (Junts), les incerteses econòmiques, judicials, mediambientals i contractuals de l'actual ubicació han deixat en un segon pla la construcció de l'escola en el Bosc de Volpelleres, proposant l'equip de govern 2 altres opcions: l'avinguda de la Clota (on actualment hi ha un aparcament i part dels mòduls provisionals de La Mirada) i l'avinguda d'Europa a tocar dels Túnels de Vallvidrera.

Més info: La Mirada s'allunya del Bosc de Volpelleres: l'Ajuntament estudia dues alternatives

Puigneró ha explicat que l'anterior equip de govern "va perdre el control sobre La Mirada amb la judicialització del projecte" i ha assenyalat la necessitat de treballar per tornar a tenir el control: "Volem recuperar la certesa política que el projecte es pugui dur a terme de manera definitiva". A més, el juntaire ha assenyalat la incertesa contractual com un altre contratemps, després que l'empresa que havia de fer la tala d'arbres de La Mirada renunciés a les obres.

Més info: L'empresa que havia de fer la tala d'arbres de la Mirada renuncia a les obres

Un altre dels motius que preocupa a l'equip de govern és la qüestió econòmica, tal com ha defensat Puigneró: "Davant la situació econòmica que està vivint l'Ajuntament, no ens podem permetre construir una escola que ha passat de tenir un cost d'uns 5 milions d'euros a més de 10 milions d'euros. Les competències de construir una escola són de la Generalitat, i una cosa és que nosaltres ajudem a pagar una part del projecte; l'altre és que nosaltres hàgim de pagar el 50%. Els criteris que fins ara regien la relació contractual del projecte no són assumibles i hem d'adequar la xifra a la nova realitat". Actualment, la conselleria d'Educació està en mans d'ERC en la Generalitat, soci de Junts en l'equip de govern de Sant Cugat.

Més info: L'AFA La Mirada vol "alternatives viables" i titlla de "nyap" les propostes del consistori

El tinent alcalde de Junts per Sant Cugat també ha defensat la necessitat de preservar el Bosc de Volpelleres davant l'impacte mediambiental i ha assegurat que es treballarà per protegir aquest espai.

Quan es prendrà una decisió definitiva?

Jordi Puigneró ha assenyalat que la prioritat de l'Ajuntament és tenir l'escola construïda com més aviat millor: "El pitjor escenari és que els infants continuïn en els barracons un cop acabada aquesta legislatura. És per això que estem estudiant les dues ubicacions a fons, i tot i que no són perfectes, estaran sota el nostre control. Volem prendre una decisió precisa com més aviat millor i és per això que estem treballant des de diferents departaments com l'educatiu, l'urbanístic, l'ambiental, l'econòmic i la mobilitat".

Més info: Sense consens en La Mirada: noves ubicacions i crispació de la comunitat educativa

Finalment, Puigneró ha recordat que el Ple Municipal va aprovar una moció durant el mes de desembre per tal de prendre una decisió com més aviat millor: "Aquestes ubicacions alternatives no responen a cap caprici de l'alcalde ni de cap partit polític, sinó com a resposta d'una moció que ens insta a no dilatar més temps aquesta decisió".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem