El veïnat del Baixador demana a Ajuntament i EMD que treballin plegats per la urbanització

Els veïns lamenten la "guerra de colors" que perjudiquen la urbanització de l'avinguda del Baixador

Els veïns de l'avinguda del Baixador consideren que estan enmig d'una batalla política entre l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat que els està perjudicant i està alentint el projecte d'urbanització. Fa unes setmanes, el govern santcugatenc va anunciar que ja tenia un projecte definit i va emplaçar a l'EMD a convocar el veïnat per presentar-lo. Però des de Valldoreix van veure "precipitació" i demanen abans resoldre dubtes sobre el finançament de l'obra.

Més info: L'EMD lamenta la "precipitació" de l'Ajuntament en l'avinguda del Baixador

Però els veïns encara no han estat convocats ni coneixen el projecte d'urbanització, que l'Ajuntament de Sant Cugat va valorar en 5 milions d'euros. “Demanem que treballin junts per Valldoreix. Sembla que hi ha una guerra de colors i els perjudicats són els veïns”, lamenta Sergi López, de l’Associació de Veïns de l’avinguda del Baixador.

La seva voluntat és que se'ls convoqui a una reunió aquest mes de gener per avançar en el projecte i poder fer les esmenes que considerin necessàries. Així, aposten per crear una comissió de seguiment formada pels veïns, l'EMD i l'Ajuntament que es reuneixi de forma periòdica per acabar de definir el projecte i resoldre la qüestió del finançament.

Farts de les disputes

Les primeres promeses polítiques apuntaven que el 2019 l'avinguda del Baixador estaria urbanitzada. Però dos anys després no hi ha un projecte aprovat i no hi ha cap data per iniciar les obres. I mentrestant, els veïns veuen les picabaralles polítiques. "Hi ha un joc entre dues institucions i diferents grups polítics. Hi ha interessos o estratègies que desconeixem i juguen a posar-ho més complicat a l'altre, enlloc de sumar", lamenta López. Reclamen que les dues administracions se sentin a negociar sobre com es finançarà l'obra.

Més info: L'alcaldessa denuncia "deslleialtat" de Calvet per una carta als veïns de l'Av. Baixador

A més, van perdent la confiança, ja que veuen que les mocions aprovades no estan servint per desencallar la qüestió. "La imatge que donen deixar molt de desitjar", conclou.

“Volem acabar l’any sabent quin dia començaran les obres”, finalitza el membre de l'Associació de Veïns.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem