Veïns de Mira-sol creen una associació contra el projecte d'habitatge a Can Cabassa

L'Associació de Veïns de Can Cabassa-Mas Gener denuncia que el Pla de Millora de Can Cabassa s'ha fet d'esquenes als veïns

Un grup de veïns de Mira-sol ha constituït oficialment l'Associació de Veïns de Can Cabassa-Mas Gener amb l'objectiu d'aturar el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa, consistent en la construcció d'habitatge. L'associació es presentarà en el Ple Municipal d'aquest dilluns, 20 d'abril.

El Pla de Millora de Can Cabassa ha aixecat crítiques entre els veïns des de que el Ple Municipal el va aprovar inicialment el mes de desembre. Les queixes ciutadanes van portar a l'Ajuntament, en primera instància, a reduir el nombre d'habitatges previstos. Ara, ha decidit tornar a obrir el procés d'informació pública i ajornar el disseny definitiu del Pla fins després de les eleccions.

"A esquenes dels veïns"

"El Pla de Millora Urbana no s'ha fet comptant amb el veïnat. No s'han tingut en compte les necessitats actuals ni s'han previst les necessitats futures", assegura Neus Tuells, de l'Associació de Veïns. Des de l'entitat es mostren contraris al projecte i demanen la seva suspensió immediatament.

Tuells lamenta que el projecte s'hagi fet d'esquenes als veïns: "Ara reclamem que es torni a replantejar".

Sobre les crítiques dels veïns, Pere Casajoana, tinent d'alcalde d'urbanisme, va dir que les podia entendre, tot i que també es va mostrar contundent: "No esperava una reacció tan furibunda i malintencionada".

Sense aparcament i altres problemes

Algunes de les qüestions que preocupen als veïns són la previsió insuficient de places d’aparcament, els problemes que pot provocar el fet que l'accés a la nova zona es planteja des d'un únic carrer i a la manca de previsió de necessitats futures com places escolars, assistència mèdica...

Pel què fa a la construcció d'habitatge, l'Associació reclama una distribució equitativa dels pisos de protecció oficial per tot el municipi. A més, considera que els 12.000 metres quadrats d'habitatge dotacional s'haurien de destinar a equipaments pel barri.

Pere Casajoana va anunciar que convocarien a una reunió els veïns de Mira-sol per tal de redissenyar el projecte. A hores d'ara, Neus Tuells explica que no han rebut convocatòria.

Pla de Millora Urbana de Can Cabassa

El Ple Municipal del desembre va aprovar inicialment l'expedient urbanístic del Pla de Millora Urbana del Sector de Can Cabassa, on estava prevista la ubicació d'un projecte de 178 habitatges de protecció oficial, 91 de lliures i 12.000 m2 de sostre dotacional (habitatge per a joves o gent gran) en una parcel·la que es troba en la prolongació del carrer Granada.

Aquest projecte va aixecar crítiques dels veïns i l'Ajuntament va decidir modificar el Pla i reduir el nombre d'habitatges que hi havia previstos construir. D'aquesta manera, es passava d'uns 500 a 385 habitatges, el que suposava que hi hauria dos blocs menys d'edificis.

Tot i això i vist que les reticències veïnals continuaven, ara el consistori ha decidit obrir de nou el projecte i passar al proper equip de govern la tasca de definir-lo de nou.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem