Gairebé un centenar de parelles ballaran el 'Paga-li, Joan'

L'emblemàtic ball del vano i el ram es ballarà aquest dimecres de Festa Major, a les 8 del vespre

Ja ha arribat el dia. Després de setmanes d'assajos, aquest dimecres 29 de juny, dia de Sant Pere, a les 20 hores, els jardins de l'Hort de l'Abat acullen el tradicional ball del 'Paga-li, Joan, el ball del vano i el ram. Hi ballaran un total de 98 parelles, 60 d'adults i 38 de nens, segons ha confirmat l'organització. L'acompanyament musical anirà a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

La festivitat de Sant Pere és una de les cites obligades de la festa de la ciutat. S'iniciarà a les 17.30 hores amb el Seguici de Sant Pere, que arrenca a la plaça de la Vila i finalitza a la llotgeta del Reial Monestir. Tot seguit, a les 19 hores, comença la Missa major. L'esclat de Festa Major, a les 19.45 hores, marcarà l'inici del tradicional ball santcugatenc. 

Com es balla el 'Paga-li, Joan'

El ball comença amb l'entrada de la parella caminant amb el pas doble del ball de gitanes. La parella passa per davant d'autoritats i músics per saludar-los. Una vegada estan disposats en rotllana, sona la música del 'Paga-li Joan' i interpreten el passeig: un caminar amb gràcia que encadenen amb el següent pas, el dins-fora, amb moviments semicirculars i en el que el noi fa un moviment d'obrir i tancar el braç, mentre li dóna el vano a la noia.

Després d'uns passos més, tots els balladors marxen a buscar el ram, mentre la parella es queda ballant, i quan tornen els hi entreguen, mentre fa un dins-fora, per després passar a fer un pas de vals.

El nostre col·laborador santcugatenc, Octavi Galceran, també ens explicava amb imatges dels anys 50 i 60, com es ballava abans el 'Paga-li, Joan'

El TOT amb la Festa Major

La Festa Major d'enguany donava el tret de sortida el dimarts 28 de juny amb el seguici i el pregó, a càrrec del Club Rugby Sant Cugat. 

 

Des de llavors, i fins al diumenge 3 de juliol, un total de 363 activitats donaran forma a la festa grossa més llarga del municipi. 

 

Com no podia ser d'una altra manera el TOT farà un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dóna de sí la Festa Major. Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

 

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 19a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 23 de setembre podreu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les cinc categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem